Winter 2021-2022: hoe bereid je je terras voor op de kou?

Levensstijl

Uw tuinmeubelen opslaan of afdekken
Het is bekend dat een houten tafel of een tuinstoel niet van de kou houdt. Dus om te voorkomen dat je ze in de lente moet verschonen, stop je ze nu weg. Als je niet genoeg ruimte hebt, bescherm alles met covers. Het voordeel van deze optie is dat je ze altijd kunt uittrekken op mooie winterdagen als je een beetje wilt zonnebaden en buiten koffie wilt drinken.

Overweeg ook het opslaan van terracotta bloempotten. De kou kan ze breken, en vocht kan sporen achterlaten op de tafel of plank. Het is ook mogelijk om de potten te verhogen met houten wiggen. Dit maakt het mogelijk om het overschot aan de bovenkant sneller af te voeren, vooral als ze zijn uitgerust met drainagegaten.

Zorg voor een grondige reiniging van het terras
Zodra alle meubels zijn gewassen en opgeslagen, maak van de gelegenheid gebruik om een grote schoonmaak van uw terras te doen. Om zich te ontdoen van groene afzettingen, Gebruik Huishoudelijke azijn of zwarte zeep. Deze milieuvriendelijke producten zijn zeer effectief en maken het mogelijk om vlekken te ontvetten en te verwijderen.

Als uw terras is gemaakt van composiethout, behoudt het zijn natuurlijke uitstraling, ongeacht het seizoen. Dus om het te wassen, gebruik een bezem of dweil met Marseille zeep. En om uw messen te ontnuchteren, aarzel dan niet om een straal water te gebruiken, zonder veel druk te zetten. Dit kan het hout beschadigen. Vergeet niet, tot slot, om uw hout te behandelen tegen schimmel met specifieke producten.

Behoud Madame ‘ s planten
Elk jaar moppert Madame omdat ze vergeet de planten in te zetten, die vriezen. Als ze niet te imposant zijn, overweeg dan om ze op een plaats te plaatsen die zowel helder als koel is. Als sommige struiken of bomen zijn goed bestand tegen vorst, anderen zijn meer frivool, bijvoorbeeld mediterrane planten. Bedek ze met een beschermhoes of een overwinterende sluier, waardoor ze niet te veel last hebben van de kou. En als de zon sommige weken uw terras verwarmt, verwijder dan de bescherming zodat uw planten een beetje kunnen ademen.

Verwijder sneeuw gedurende de winter
Als u in een bergachtig gebied woont en regelmatig sneeuw valt, overweeg dan om het van uw apparatuur en uw terras te verwijderen. Hiervoor is één bezem genoeg voor je. Zorg er echter voor dat u deze witte laag goed in de richting van de groeven van het hout drukt om deze niet te beschadigen. Hierdoor kunt u ook genieten van het terras en uw kinderen zullen des te meer sneeuw hebben om prachtige sneeuwpoppen te maken.

Welkom de lokale fauna
De Winter blijft een hard seizoen voor iedereen, ook voor het wild. Dus om het leven makkelijker te maken voor uw kleine bezoekers, hier zijn enkele kleine tips. Leg stapels bladeren en takken op de bodem van uw tuin, zodat egels daar kunnen schuilen. Ze zullen van de gelegenheid gebruik maken om te smullen van slakken en slakken die meestal uw plantages eten. En voor mezen en andere vogels, leg nestkasten in de bomen. In plaats van je oude brood weg te gooien, maak er kruimels van en geef het aan hen, zullen ze verrukt zijn. Vergeet niet, tot slot, om hen te voorzien van een schotel van water waarin ze kunnen hydrateren.

set

Geef een antwoord