We testten de Realme 8i, een nieuwe referentie smartphone voor minder dan 200 euro

Technisch

De volledige test van de nieuwe Realme 8i
Gelanceerd aan het einde van een zeer productieve 2020 voor het merk, de Realme 7i schitterde in het bijzonder door zijn uitstekende autonomie. Op het moment van de vernieuwing van het assortiment vertoont de Realme 8i grote ambities, met dezelfde troeven als zijn voorganger … en sommige van zijn fouten te corrigeren. In ieder geval, dat is wat ons verteld wordt! We waren in staat om het beest nog voor zijn vrijlating te testen om een nauwkeuriger idee te krijgen van zijn potentieel…

Gele doos, paarse telefoon: geen twijfel, het is Realme!
Degenen die het Chinese merk al kennen, zullen niet gedesoriënteerd raken bij het uitpakken van hun smartphone. Een paar millimeter verderop vinden we precies dezelfde gele doos die ons “Welkom bij de Realme-familie” wenst, dezelfde Lader … en een nieuwe kleurrijke telefoon.

Na de “victory blue” van de 7e, plaats aan de” stellar purple ” van de 8e: exit de getextureerde terug, we hebben hier te maken met een zeer gladde paarse gevel, het aanbieden van een mooi spel van licht … maar bijzonder gevoelig voor vingerafdrukken. Een eenvoudig detail, vooral omdat Realme deze keer zijn mobiel begeleidt met een transparante beschermende schaal.

De grip is aangenaam, vooral omdat de 8i, dunner dan zijn vlier, ook 16 gram op de schaal wint (196 tegen 212g).

De eerste 120 Hz smartphone in dit segment
Het argument dat Realme hamerde om de verdiensten van zijn 8i te verheerlijken is de aanwezigheid van een 120 Hz scherm. Begrijp een verversingssnelheid van 120 frames per seconde, die nog soepeler navigatie biedt dan voorheen. Dit zal uw dagelijkse gewoonten niet verstoren, sommigen zullen niet eens het verschil merken in vergelijking met een 60 Hz-model, maar in feite is hier een functie die eerder werd gevonden op premium smartphones (de OnePlus 8T of de Oppo Find X2 Pro bijvoorbeeld).

Naast de visuele ervaring die wordt geboden door dit prachtige 6,6-inch display (met een verhouding tussen grootte en scherm van 90,8%), kan de Realme 8i rekenen op zijn Helio G96-processor om optimale vloeibaarheid te bieden, zelfs voor games die meestal resource-intensief zijn.

Om nog verder te gaan, kan de Dre-technologie (voor dynamische RAM-uitbreiding) de telefoon verhogen van 4 naar 7 GB RAM wanneer dat nodig is. Zo, uw mobiele loopt nog sneller en de processen op de achtergrond niet de navigatie (op Android 11) belasten. Merk echter op dat deze functie alleen beschikbaar is op de 4GB+128GB versie van deze 8i.

Een autonomie die altijd geweldig is
Als we vasthouden aan de eenvoudige cijfers, lijkt de Realme 8i autonomie te hebben verloren in vergelijking met de vorige versie, de batterij neemt toe van 6000 naar 5000 mAh.

Maar in feite is het geoptimaliseerd en kunt u gemakkelijk twee dagen doorbrengen zonder uw smartphone op te laden. Om u een concreter idee te geven, kondigt de fabrikant de mogelijkheid aan om 40 uur achter elkaar te bellen, naar 1200 nummers te luisteren of 18 films te kijken.

En als je eenmaal het einde van het einde van de autonomie van het vaartuig hebt bereikt, zal een groot half uur genoeg zijn om 50% van de energie terug te winnen en een beetje minder dan 2:30 om bij te tanken!

Een licht tegenvallende camera
Als de 8i op veel gebieden vooruitgang heeft geboekt, hadden we graag gezien dat het ook Waar was voor de foto. Misschien verwachtten we iets te veel, omdat dit duidelijk de belangrijkste zwakte van deze smartphone blijft.

Natuurlijk, niet alles is om weg te gooien! Met een 50-megapixel drievoudige hoofdfoto sensor (met Groothoek, macro lens en zwart-wit sensor) en een 16 MP camera voor selfies, ziet de nieuwe Realme er veelbelovend uit op papier.

In werkelijkheid zien we dat AI-verwerking soms verrassende resultaten oplevert: te Kunstmatige portretten, overbelichte foto ‘ s die in zeer zonnige omstandigheden niet finesse vertonen of, omgekeerd, donkere of saaie beelden met de 50 MP-modus. Gelukkig doet de zoom het werk vrij goed tot x5 en de nachtmodus vermindert de vervaging en korrel van de foto ‘ s goed … zelfs als het ze te glad maakt!

Tenslotte zal worden opgemerkt dat de ultra groothoek van de 7i hier is verdwenen. Jammer, zelfs als deze ook de neiging om de foto ‘ s te veel degraderen.

Kortom, onze mening over de Realme 8i
Nee, De Realme 8i is niet perfect. Maar met zijn prijs van 199 € (en zelfs 179 € als onderdeel van zijn introductieaanbieding), biedt het de beste prijs voor een 120Hz scherm en (vooral) een echt comfort van dagelijks gebruik. En dan, van alle modellen in het algemeen en de instapmodel in het bijzonder, het is ook degene die een van de meest succesvolle ontwerpen biedt.

Opnieuw heeft Realme gezorgd voor de autonomie van zijn nieuwe protegé, die u de hele dag zal begeleiden … en zelfs verder. Jammer dat het fotogedeelte niet zo netjes is, ondanks mooie beloften op papier (nachtmodus, foto 50M …). Maar voor minder dan 200 €, moeilijk te vinden veel beter en completer op de wedstrijd.

set

Geef een antwoord