Wat zijn de trends in het audioboek voor het jaar 2022?

Overheid

Als veel Fransen graag lezen, sommige mensen betreuren het hebben van weinig tijd te besteden aan het. Met een audioboek is het mogelijk om de geneugten van literatuur te proeven terwijl je bezig bent. In dit jaar 2022 domineren verschillende boeken en literaire genres de audio-reading markt.

Het audioboek: een groeiende industrie
De opkomst van digitale en digitale technologieën heeft invloed op elk aspect van ons dagelijks leven. Literatuur is geen uitzondering op de regel met het toenemende succes van Audiolezen. De covid-19 pandemie en de daaruit voortvloeiende lockdowns hebben het fenomeen versterkt. Gedwongen om thuis te blijven, hebben veel mensen de geneugten van digitaal lezen ontdekt en zijn fervent volgelingen van het geworden. Volgens een onderzoek van Médiamétrie naar het gebruik van audioboeken geeft bijna 26% van de Fransen toe dat ze in 2021 Audiolezen hebben getest. In vergelijking met het jaar 2020, dit is ongeveer een miljoen meer lezers. Volgens Carla Fiorentino, redactioneel directeur, “audioboeken zijn onderdeel van de levensstijl” nu. Van e-boeken voor kinderen tot podcasts, het voorgestelde aanbod is aanzienlijk gediversifieerd om aan alle smaken te voldoen.

Is het mogelijk om een audioboek gratis te lezen?
Een van de meest opvallende trends in de audio-reading markt in 2022, de mogelijkheid van het lezen van een e-boek voor gratis spreekt veel lezers. Audible, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de creatie en distributie van audio-inhoud, biedt haar klanten een proefaanbod met een gratis eerste audioboek. De nieuwe abonnee heeft de mogelijkheid om gratis (voor de eerste maand) een e-book te kiezen uit een catalogus met maar liefst 500.000 referenties. Het abonnement is flexibel en stelt u in staat om elke maand te genieten van een nieuw audioboek voor een prijs van minder dan 10 euro. De door Audible aangeboden content is online of via een mobiele applicatie toegankelijk. Eenmaal gedownload zijn ze altijd en offline beschikbaar.

De meest prominente audioboeken voor het jaar 2022
Geconfronteerd met de overvloed aan digitale boeken die online worden aangeboden, is het niet altijd gemakkelijk om te weten welke te kiezen. Hier is een korte samenvatting van de Veilige waarden voor het jaar 2022 :

Exclusieve boeken: Platforms gewijd aan de verkoop van audioboeken bieden regelmatig exclusives aan hun abonnees. Dit is bijvoorbeeld het geval bij hoorbaar. Een van de meest verwachte exclusives in 2022 zijn begeleide meditaties door Bernard Werber of het bureau of occult affairs door Eric Fouassier (Maison De La Presse prijs 2021).
De bestsellers: begin 2022 zijn verschillende audioboeken geliefd bij het publiek. De eerste drie bovenaan de ranglijst zijn: Solar: the mysteries of the rebel star van Colin Stuart, the Alaska Sanders affair van Joël Dickers en The Big World van Pierre Lemaître.
De must-read boeken: dit zijn meesterwerken die de tijd trotseren, waaronder Harry Potter and the Sorcerer ‘ s Stone van J. K. Rowling of the Twilight and Dawn van Ken Follett.
Van science fiction tot wellness boeken, misdaadromans en literaire klassiekers, de beste audioboeken van 2022 vallen op door hun diversiteit.

set

Geef een antwoord