Wat is Veja waard? Beoordelingen en beste producten

Overheid

Voordat we tot de kern van de zaak komen, laten we één punt eens en voor altijd verduidelijken: het merk wordt uitgesproken in de Franse manier, dat wil zeggen, “véja”, en niet “vérrrra” met een Spaanse jota. Tot slot moeten we eerder zeggen dat het wordt uitgesproken als “Portugese stijl”, omdat Veja zijn naam ontleent aan Brazilië, waar de sneakers van het merk worden geproduceerd (en dit woord betekent “zien” in de Lusitaanse taal).

Het project werd in 2005 gestart door twee jonge afgestudeerden van HEC en Paris-Dauphine, François-Ghislain Morillion en Sébastien Kopp. Op dit moment staat ethische / Fairtrade Mode nog in de kinderschoenen en we kunnen dus zeggen dat Veja een pionier is op dit gebied. Want vanaf het allereerste begin wil het merk stijl verzoenen met een verantwoorde aanpak. Met bijzondere aandacht voor economische rechtvaardigheid en ecologische materialen.

Biologisch katoen, rubber uit de Amazone, plastic flessen en gerecycled polyester maken allemaal deel uit van het productieproces van Veja sneakers. Deze worden rechtstreeks geproduceerd in Brazilië, dicht bij de plaatsen waar deze grondstoffen worden geoogst, en in fabrieken die waardige arbeidsomstandigheden bieden die de arbeiders respecteren. In tegenstelling tot retailers die hun acties groen tint (en kan worden verdacht van greenwashing), is Veja sinds haar oprichting onderdeel van een echt duurzame aanpak.

Naast gerecyclede materialen, is het merk altijd op zoek naar zijn schoenen meer “natuurlijke” te maken, of met plantaardige looien voor zijn leer, het gebruik van vis leer of zelfs de ontwikkeling van een 100% vegan lijn.

Om een breder publiek te bereiken, aarzelt Veja ook niet om meerdere samenwerkingen aan te gaan met andere merken, waaronder Agnès B, Rick Owens, Madewell, Bleu de Paname, Balibaris … Na haar lijn van kinderschoenen, Veja lanceerde ook haar eerste collectie van biologische en eco-vriendelijke tassen in 2009,maar heeft niet met hetzelfde succes. Vandaag de dag richt het merk zich daarom op zijn sneakers, gedragen door de bestsellers die de Esplar zijn, V-10, V-12…

Onze mening over Veja
Zoals we hierboven al hebben vermeld, is het onmogelijk om de eco-verantwoorde aanpak van het merk niet te verwelkomen. Maar het andere sterke punt van Veja is natuurlijk de kwaliteit van zijn schoenen. Want ja, deze sneakers zijn zowel comfortabel als stijlvol, elegant en kleurrijk, terwijl het aanbieden van een betaalbare prijs, tussen de 85 en 120 €. Het volstaat om te zeggen dat Veja niet veel te benijden heeft om de concurrentie.

De beste Veja schoenen
Het meest iconische model van het merk draagt de codenaam V-10: Deze witte sneakers hebben een retro look en lijken ons rechtstreeks uit de jaren 1980, met het gebruik van geperforeerd leer (of mesh afhankelijk van de versie) en de iets “vergeelde” zool. Gelanceerd in 2004, om het 10-jarig bestaan van het merk te vieren, zijn ze herkenbaar aan de grote V geborduurd op de zijkant. Verkrijgbaar in meerdere kleuren, kunnen deze schoenen perfect passen in een casual silhouet.

De andere grote Veja klassieker is de esplar sneakers. Deze kunnen worden gezien als een alternatief voor de Stan Smiths in hun witte lederen versie (nog meer als je kiest voor een paar met een groene V), maar ze bestaan ook in canvas. Perfect voor de zomer, ze zullen perfect combineren met chino ‘ s of bermuda shorts.

Tot slot speelt het merk ook de sportievere kaart. Als de Rio Branco zijn meestal stad sneakers met een sportieve look en we zouden bang zijn om vuil de mooie Dekkan zijn, Veja heeft zijn eerste “echte” Loopschoenen, de Condor, gepresenteerd als de eerste sportschoenen van de post-olie Tijdperk!

set

Geef een antwoord