Verandering van seizoen: hoe jezelf voor te bereiden met homeopathie?

Gevormd

Wat houdt een verandering van seizoen in?
De verandering van het seizoen is de overgang van het ene seizoen naar het andere. Bij het verplaatsen van de zomer naar de herfst, van de herfst naar de winter of van de winter naar de lente en vice versa. Elk seizoen heeft zijn eigen eigenaardigheden en zijn eigen klimatologische omstandigheden, dus het kost tijd om zich aan te passen aan het organisme. De Winter is een seizoen waarin het extreem koud is. Er is sneeuw, vorst en mist. Het gebrek aan zon maakt het weer over het algemeen somber. De bergen sneeuw gevormd op de straten maken de rijstroken moeilijk te passeren en het zicht is vaak verminderd. De meerderheid van de mensen brengen dit seizoen thuis warm.

Integendeel, de temperaturen zijn mild in het voorjaar, dit seizoen wordt gekenmerkt door smeltende sneeuw, ontluikende en bloeiende planten … Een seizoen natuurlijk mooier, kleurrijker en die bevorderlijk is voor wandelen en outdoor attracties zonder angst voor het oplopen van een verkoudheid.

In de herfst zien we veranderingen in temperaturen en een paar uur zonneschijn. Herfst heeft een kleurenpalet dat het een uniek landschap geeft. Het weer is geleidelijk bewolkt, regenachtig en winderig. De grond is bedekt met gevallen bladeren van loofbomen. Met elke verandering van het seizoen raakt het organisme gewend aan nieuwe temperatuuromstandigheden.

Waarom is het lichaam verstoord tijdens een verandering van het seizoen?
Het menselijk organisme is niet onverschillig voor de nogal belangrijke veranderingen die optreden bij elke verandering van het seizoen. Het menselijk lichaam is inderdaad bijzonder gevoelig voor alles wat er omheen gebeurt. Of het nu gaat om een verandering in temperatuur of atmosfeer. Hierdoor voelt het organisme tijdens de overgang van het ene seizoen naar het andere een verstoring. Net na de herfst komt de winter met een totaal andere sfeer en temperaturen. Gewend aan warmere temperaturen en zonniger weer in de herfst, voelt het lichaam onmiddellijk het contrast met de winter, die veel kouder is. Deze twee seizoenen volledig tegen elkaar, de breuk is bruut.

Het is dit contrast dat leidt tot de verschillende kwalen die ontstaan tijdens deze overgang. Vermoeidheid, depressie, gebrek aan enthousiasme, KNO-symptomen, verstoorde slaap, haaruitval, kleine bobo ‘ s, veel zijn de tekenen gevoeld afhankelijk van het seizoen … Deze effecten kunnen bijzonder moeilijk zijn om te leven voor een werknemer bijvoorbeeld. Ik voel me de hele tijd uitgeput. Ik slaap niet genoeg. Elke ochtend wakker worden met ondraaglijke hoofdpijn, enz. Zoveel voorwaarden die verhinderen dat u wordt vervuld en optimaal werkt.

Gelukkig kunnen deze verschillende effecten van de verandering van het seizoen worden verlicht door middel van homeopathische middelen of behandelingen. Vandaag de dag is het inderdaad mogelijk om jezelf te behandelen via homeopathie door de aankoop van geneesmiddelen op de sites van online apotheken. Dankzij de evolutie van digitale, ze zijn online beschikbaar als in fysieke inrichtingen om hun aankopen voor klanten te vergemakkelijken. Ze zijn over de toonbank, dat wil zeggen, Je hoeft niet een recept om ze te krijgen nodig. De dosering en alle informatie met betrekking tot de remedie zijn beschikbaar op de aankoop website.

Homeopathie en de verandering van het seizoen: Wat is het verband?
Verwijzend naar de definitie en het principe van de werking van homeopathie, kan men gemakkelijk de voordelen ervan op de verandering van seizoenen begrijpen. Homeopathie, ontwikkeld in 1796 door de Duitse arts Samuel Hahnemann, is een zacht medicijn dat van mening is dat wat een ziekte veroorzaakt ook kan helpen dezelfde ziekte te genezen en te voorkomen. Dit principe is gemodelleerd naar de wet van gelijkenissen vastgesteld door Hippocrates:”de toepassing van dergelijke maakt de overgang van ziekte naar gezondheid”.

Dit is een alternatieve therapie die de patiënt behandelt met zeer lage doses van een stof die in een normale situatie bij een gezonde persoon symptomen veroorzaakt die vergelijkbaar zijn met die van de patiënt. Aangezien het organisme zijn eigen zelfverdedigingsprocessen heeft, is de rol van de homeopaat het te stimuleren om dit proces te activeren. Zeer gunstig voor het lichaam, homeopathie maakt het onder andere mogelijk om :

genees de verkoudheid,
verlicht allergieën,
afvallen,
beter slapen,
verminder bijwerkingen met betrekking tot kankerbehandeling, enz.
Deze voordelen zijn slechts een zwak deel van de deugden van de homeopathie. Zowel in preventie als in behandeling is dit medicijn een goede remedie voor de verandering van het seizoen.

Goed voorbereiden op de verandering van het seizoen met homeopathie
Homeopathische geneesmiddelen zijn er in verschillende doseringsvormen. Er zijn homeopathische kits die al klaar zijn voor gebruik, korrels die onder de tong moeten worden afgezet, moedertinctuur of bolletjes naar keuze. In het specifieke geval van de verandering van het seizoen zijn de remedies van lage verdunning (4CH of 5CH) en die van middelgrote verdunning (7CH of 9CH) het meest geschikt voor acute symptomatologie. Alle homeopathische behandelingen moeten worden genomen 15 minuten voor de maaltijd of 30 minuten na. Aangezien hetzelfde medicijn voor verschillende indicaties kan worden gebruikt, zijn de gegeven doseringen schattingen.

Vermoeidheid bestrijden door homeopathie
Als een homeopathisch middel om vermoeidheid of koortsblaasjes met de nadering van de winter te voorkomen, bieden wij u eerst, de Yersin 15 CH Serum. De door specialisten aanbevolen dosering is 5 granulaten (één dosis) per week gedurende een maand en vervolgens één dosis om de twee weken. De behandeling moet ongeveer twee maanden voor de winter beginnen.

U kunt Silicea 15 CH combineren in één dosis per week. Wanneer de tekenen van uitputting al aanwezig zijn, zijn remedies zoals: Kalium phosphoricum 5 CH en Selenium 5 CH geschikt als curatieve behandeling. De dosering is voor beide behandelingen hetzelfde, d.w.z. 5 granulaten Die 2 tot 4 keer per dag moeten worden ingenomen. De eigenschap van deze medicijnen is om het immuunsysteem van uw lichaam te activeren om u te verlichten van extreme mentale of fysieke zwakte en u te voorzien van een gevoel van verjonging. Dit door het verhogen van het uithoudingsvermogen van het lichaam en de drempel van vermoeidheid.

Allergieën bestrijden door homeopathie
Door de zelfherstellende mechanismen van het lichaam te stimuleren, voorkomt en bestrijdt homeopathie effectief allergiesymptomen. Er zijn talloze remedies die u kunnen helpen voorkomen of verlichten verkoudheid, hoesten, niezen, hoofdpijn of griep-achtige aandoeningen. Het volgende kan worden vermeld: :

de Allium cepa,
de NUX VOMICA,
de Gelsemium Sempervirens,
de CALCAREA PHOSPHORICA,
nachtschade…
Of ze nu in 5 PK, 7 PK, of 9 PK, deze paar producten zijn effectief tegen winter ongemak. Hun dosering varieert afhankelijk van de gepresenteerde symptomen. Op een standaard manier, wordt het aanbevolen om 3 granulaat per uur te nemen en vervolgens de doses te plaatsen zodra de symptomen verbeteren.

Voorkom slechte nachten van slaap door homeopathie
In het geval van slaapstoornissen vooral slapeloosheid, kunt u de volgende remedies te nemen :

de Coffea cruda 9 CH 5,
de Stramonium 9 HP…
De dosering is 5 granulaten ’s avonds en’ s nachts. Deze medicijnen verlichten door de omvang van uw gedachten te kalmeren. Als gevolg hiervan kunt u zich in een diepe, rustgevende slaap storten. Ze gaan om met slaapstoornissen vóór de verandering van het seizoen, tijdens en zelfs erna.

Tips en voorzorgsmaatregelen voor gebruik
In de homeopathie kunnen twee mannen met dezelfde symptomen worden onderworpen aan verschillende remedies, die rekening houden met hun eigen kenmerken. Daarom adviseren wij u om de remedie te kiezen die het beste bij u past. Een specialist op dit gebied kan u begeleiden. Homeopathische geneesmiddelen zijn niet giftig en hebben geen speciale contra-indicaties. De overgrote meerderheid komt uit veilige laboratoria die zijn goedgekeurd door de ANSM. Toch raden we aan dat zwangere vrouwen Het advies van een homeopaat in te nemen voordat een behandeling.

De effectiviteit van deze moleculen wordt verminderd wanneer ze tegelijkertijd worden ingenomen met koffie, munt, kamille of tabak. Na 24 uur normaal gesproken, de behandelde symptomen moeten verdwijnen of hun intensiteit afnemen. Anders is het belangrijk dat u overweegt om medisch advies in te winnen.

Omdat voorkomen beter is dan genezen, raden wij u aan uw regelingen te treffen om klaar te zijn voor elke seizoenovergang. Krijg uw homeopathische remedie online en afscheid te nemen van de lange dagen van vermoeidheid, stress of andere kwalen die u hebben verhinderd om te werken tot nu toe. Bovendien, vergeet niet, het is volgens de symptomen van elk individu dat homeopathie het kwaad behandelt. Dus, raadpleeg een specialist voordat u een homeopathisch middel, wat het ook mag zijn.

set

Geef een antwoord