Tapo connected lighting test: onze mening over de Lightstrip L900-5 en de l530e lamp

Technisch

Eerste stappen met Tapo
Voor beginners behoren Tapo connected oplossingen tot de makkelijkste om te begrijpen. En om een goede reden gebruiken ze het Wi-Fi-protocol, dat de hele wereld kent en thuis gebruikt.

Geen verbindingshub nodig, Tapo objecten verbinden met een klik met uw privé netwerk om met elkaar en met uw smartphone / tablet te chatten.

Natuurlijk, dit maakt uw apparaten afhankelijk van Wi-Fi, en dus op uw box. Als je de installatie wijzigt, moet je elk element één voor één opnieuw koppelen. Een andere beperking als het er een is, wat meer klinkt als een no-brainer, moet je je box verbonden houden als je je verbonden objecten wilt gebruiken. Als je net als Ik bent en je hebt de neiging om het ‘ s nachts uit te schakelen, vraag je dan niet af waarom je wake-up programmering niet werkt…

Aan de slag en installeren van de Lightstrip L900-5 en lamp L530E
Achter een eenvoudige maar effectieve verpakking worden de Tapo Lightstrip L900-5 lichtstrip en de Tapo l530e gloeilamp in de meest standaardvorm gepresenteerd. Aan de ene kant hebben we een 5 meter lange LED strip vergezeld van een schakelaar, voeding en een snelle gebruikershandleiding. Aan de andere kant een E27 lamp met standaard verhoudingen.

Nog voordat u begint met het lezen van de kleine papieren handleidingen, nodigt Tapo u uit om de TP-Link Tapo mobiele applicatie gratis beschikbaar op de Android en Apple platforms te downloaden en de beschreven installatiestappen te volgen.

De applicatie begeleidt u door de paar stappen die de verlichting koppelen aan uw Wi-Fi box, van productherkenning tot het invoeren van het W-Fi-wachtwoord. In 5 minuten wordt het gevouwen, vooral voor de lamp die geen andere installatie dan schroeven in een lamp vereist.

Wat de lichtstrip betreft, deze moet worden geïnstalleerd voordat deze wordt geconfigureerd, Tapo raadt niet aan om deze te starten terwijl deze nog wordt gewikkeld. U moet dus de juiste plaats in uw interieur, het reinigen van de oppervlakken en lijm de 3M plakband over de gehele lengte. Het is natuurlijk mogelijk om het gemakkelijk te snijden zodat het het beste past in uw interieur. Daarnaast worden twee kleine zelfklevende pads geleverd om de schakelaar te bevestigen of om de uiteinden van de tape, in het bijzonder die welke op de voeding is aangesloten, veilig te bevestigen.

De TP-Link Tapo app: navigatie en beschikbare opties
Net als de installatie is de toepassing het gemakkelijkst te begrijpen in de wereld. Gekoppelde apparaten verschijnen op het startscherm, geïdentificeerd door kleine logo ‘ s, onderdeelnaam en productnaam. Vanaf dit scherm kunt u “slimme acties” programmeren die een of meer van uw aangesloten apparatuur groeperen. In mijn geval is het een kwestie van het programmeren van het in-en uitschakelen van de twee lichten, tegelijkertijd of niet. Maar als u ook een aangesloten stopcontact of een bewegingsmelder heeft, kunt u nog gepersonaliseerde lichtscenario ‘ s opstellen.

Door op een apparaat te klikken, heb je toegang tot veel meer aanpassingsmogelijkheden. De toepassing biedt onder andere een Afwezigheidsmodus die een aanwezigheid thuis simuleert door de verlichting willekeurig in-en uit te schakelen. Deze functie is programmeerbaar op een tijdslot gekozen volgens de dagen van de week.

Er zijn veel programmeermogelijkheden. Afgezien van de keuze van tijd en dag, kunt u kiezen voor de geprojecteerde kleur en helderheid intensiteit om de gewenste stemming te krijgen. De lichtstrip wordt geleverd met een Sync-to-Sound modus die synchroniseert met de ambient muziek door de intensiteit van de verlichting te variëren. Verschillende lichteffecten zijn ook vooraf gedefinieerd (Aurora, gerst suiker, Kerstmis, Oceaan, Lente …) en het is mogelijk om nieuwe te configureren volgens uw smaak.

Over het algemeen is de applicatie intuã tief en biedt alle opties die van dit type oplossing worden verwacht in een duidelijke interface. Sommige bugs hier en daar kunnen verschijnen, vooral in het geval hieronder weergegeven, waar alles was op, maar de tape was nog steeds Offline en niet beschikbaar. Eén klik op de foutmelding en de tape is opnieuw geopend. In dat geval, wanneer de link niet wordt gedaan, is het goed om te controleren of de 2.4 GHz band van uw netwerk niet overbelast is.

Onze mening over Tapo TP-Link lighting
Na een paar weken in het gezelschap van de Tapo Lightstrip L900-5 light strip en Tapo l530e gloeilamp, hadden we alle tijd om rond te gaan.

Naar onze mening is het hele punt van dit type installatie programmering. Wat is het nut van een aangesloten gloeilamp als we de handmatige triggers aanhouden, in dit geval de schakelaar indrukken of de Tapo-app openen op de mobiele telefoon of tablet?

En in dit opzicht zijn de Tapo oplossingen van TP-Link goed doordacht, gemakkelijk toegankelijk en werken zonder een hapering of bijna.

Het LED-lint werd de tijd om erover te praten neergezet en even snel geconfigureerd. Het principe? Benadruk de lijnen van een meubelstuk, een werkblad, een kroonlijst of, zoals hier, een object. Mijn woonkamer spiegel bleek de perfecte ondersteuning te zijn om deze Lightstrip L900-5 te testen. Een lightstrip is inderdaad ontworpen voor indirecte verlichting op een bepaald gebied of in een sfeer in een ruimte.

Voor de test en in deze “frame” configuratie diende het meer als basisverlichting. De 100% helderheid is goed (TP-Link kondigt een helderheid aan boven het marktgemiddelde), maar niet genoeg om te fungeren als een nuttige verlichting in de kamer. Het was in mijn geval ideaal om een TV-of leesavond te begeleiden of zelfs voor een stretchsessie. De vele thematische sferen zijn niet erg nuttig voor mij op het moment, maar de programmering of de timer, Ja.

Wat de lamp betreft, deze geeft een vermogen af dat gelijk is aan een conventionele 60W-lamp en verspreidt licht tot 806 lumen onder een hoek van 220 °. Geïnstalleerd in de vloerlamp van de eetkamer, het hielp om de sfeer op te warmen op het moment van een diner met vrienden en liet vooral toe om een eerste gloed op de begane grond bij zonsopgang te creëren dankzij de programmering (en tegelijkertijd om te voorkomen dat ik een stap op de trap mis).

Ik heb het niet gebruikt, maar het is ook mogelijk om Tapo-producten te associëren met Google en Alexa-assistenten om uw apparaten met uw stem te begeleiden, nog handiger.

set

Geef een antwoord