Rechter staat aan de kant van atheïstische Groep, slaat Pre-Court gebed neer als ongrondwettelijk

Overheid

Een Texas rechter praktijk van het openen van zijn rechtbank sessies in kapelaan geleid gebed schendt het verbod van de Amerikaanse grondwet op de overheid vestiging van religie, een federale district rechtbank oordeelde vrijdag.
Rechter Wayne Mack, een vrederechter in Montgomery County, Texas, creëerde een chaplaincy-programma in 2014 waardoor vrijwillige chaplains “het rechtssysteem en de rechtshandhaving te helpen met rouwende families op tragische doodscènes of death call meldingen.”Kapelanen mochten ook een aanroep aanbieden voor Mack’ s hofsessies.

De Freedom From Religion Foundation (FFRF), die zichzelf een organisatie noemt van “atheïsten, agnostici en sceptici van elke stamboom”, klaagde Mack aan voor de federale rechtbank, met het argument dat de gebeden ongrondwettelijk waren. FFRF vertegenwoordigde een advocaat die lid is van de organisatie en die vaak zaken argumenteerde in de rechtszaal van Mack.
Op vrijdag gaf de Amerikaanse districtsrechter Kenneth M. Hoyt een 15 pagina ‘ s tellende beslissing aan de kant van de atheist organization. Hoyt werd genomineerd door President Reagan. Mack ‘ s advocaten zeggen dat ze in beroep gaan.

set

Geef een antwoord