Neuscorrectie: een succesvolle procedure

Gevormd

Neuscorrectie: Wat is het?
Neuscorrectie is de chirurgische ingreep die het mogelijk maakt om de esthetische defecten van de neus te corrigeren en de ademhaling van de patiënt te verbeteren. Het maakt het mogelijk om de vorm en grootte van de neus te veranderen, waardoor de harmonie van het gezicht wordt verbeterd zonder de fysionomie te verstoren. Afhankelijk van het te behandelen gebied, kan het onder lokale of algemene anesthesie worden uitgevoerd. Zeer gewaardeerd door vrouwen, neuscorrectie wordt steeds meer beoefend door mannen die willen een mooie uitstraling hebben en dus een aantal gebreken van hun neus te corrigeren. Als u geïnteresseerd bent in neuscorrectie, kunt u een cosmetisch chirurg raadplegen voor optimale ondersteuning.

Neuscorrectie wordt voornamelijk gebruikt om esthetische problemen van de neus op te lossen, zoals afwijkingen, botten uitsteken van de achterkant van de neus, aangeboren afwijkingen (gespleten gehemelte, gespleten lip) en verworven in het leven door ziekte of trauma.

Hoewel het van geval tot geval varieert, duurt deze neusoperatie tussen de 20 en 40 minuten, in zeldzame gevallen meer dan een uur. De specialist informeert u over alles wat u moet weten voordat u de operatiekamer betreedt. Alvorens deze operatie uit te voeren, is het essentieel om te bespreken met de chirurg die zal kiezen voor de meest bevredigende oplossing, niet alleen esthetisch, maar ook functioneel. In het algemeen wordt de patiënt vóór aanvang van de operatie verdoofd met lokale of algemene anesthesie, afhankelijk van het geval.

Soorten neuscorrectie
Afhankelijk van de behoeften van de patiënt kunnen twee soorten neuscorrecties worden uitgevoerd: gesloten en open.

Gesloten neuscorrectie
Gesloten neuscorrectie maakt het mogelijk om de bot-en kraakbeencomponenten van het neusskelet te hervormen door kleine insnijdingen in de neus. De gebruikte plastische chirurgie technieken variëren van patiënt tot patiënt, afhankelijk van het gewenste resultaat. Het zal echter nodig zijn om fracturen uit te voeren aan de basis van de botten van de neus om het smaller te maken, de rug wordt iets verlaagd en het neustussenschot wordt ingekort.

Het is ook mogelijk om sommige delen van de neus te vergroten. In dit geval zal het noodzakelijk zijn om kraakbeen te gebruiken, dat uiteindelijk uit het neustussenschot zal worden genomen. Het uiteinde van de neus, waarvan het skelet uitsluitend kraakbeenachtig is, wordt gewijzigd door het betreffende kraakbeen te remodelleren. Uiteindelijk vestigt de huid zich spontaan op het nieuwe skelet, waardoor het uiteindelijke uiterlijk van de operatie wordt bepaald. Dit type operatie is minimaal invasief, laat geen zichtbare littekens en produceert minder zwelling en blauwe plekken dan open neuscorrectie chirurgie.

Open neuscorrectie
Open neuscorrectie wordt uitgevoerd door de chirurg wanneer :

het is noodzakelijk om grote excessen van de achterkant van de neus te verwijderen of te hervormen,
ondanks een normale rug is er een afgeronde en brede neuspunt,
om problematische asymmetrieën van de punt van de neus op te lossen.
Deze techniek is meer invasief en omvat een kleine incisie geplaatst ongeveer halverwege de columella (de strook van kraakbeenweefsel dat de rechter en linker neusgaten scheidt). De aldus gemaakte incisie stelt de chirurg in staat om de neusstructuren direct te visualiseren en op grotere gebieden comfortabeler en nauwkeuriger te werken dan bij een gesloten neuscorrectie.

Na de operatie zal een klein restlitteken alleen in de eerste weken zichtbaar zijn, maar na verloop van tijd en dankzij de positie aan de basis van de neus, zal het onzichtbaar zijn. Na een neuscorrectie worden twee neusswabs aangebracht, met als doel het bloeden te stoppen dat meestal optreedt na de operatie, en in de meeste gevallen wordt ook een neusmasker geplaatst, waarvan de functie is om genezing te begeleiden en bescherming te bieden tegen accidentele trauma ‘ s.

Postoperatieve voorzorgsmaatregelen
Binnen 24 uur na de operatie kunnen zwelling van het gezicht en blauwe plekken verschijnen, maar deze verdwijnen geleidelijk en verdwijnen binnen één tot twee weken volledig. Neusswabs worden 3-4 dagen na de operatie verwijderd. De verwijdering is niet pijnlijk, omdat ze zijn gemaakt van een siliconen materiaal dat niet aan de wanden van de neus hecht of gevormde bloedstolsels.

Het neusmasker mag de eerste 10 dagen niet worden verwijderd. Dan kan het nog 7 dagen worden gedragen, alleen ‘ s nachts, om onbedoeld trauma te voorkomen. Het is ook essentieel om eventuele trauma te voorkomen tijdens de 3 tot 4 maanden na de operatie, dus sportactiviteiten worden niet aanbevolen. Met name tennis, voetbal, zwemmen en alle contactsporten moeten worden vermeden.

Risico ‘ s en complicaties van neuscorrectie
Net als elke chirurgische ingreep brengt neuscorrectie risico ‘ s met zich mee. Het kennen van deze risico ‘ s is essentieel om een weloverwogen beslissing te nemen over de gewenste interventie.

Verminderde of verminderde olfactorische functie
Dit risico is zeldzaam en bestaat uit een vermindering van het reukvermogen. De oorzaak van deze complicatie is hoogstwaarschijnlijk een zenuwletsel dat zich tijdens de interventie heeft voorgedaan. Aarzel niet om uw cosmetisch chirurg te vertellen als dit u overkomt.

Aanhoudende postoperatieve zwelling
Zwelling is een normaal en tijdelijk gevolg van de neuscorrectie procedure. De vorming van oedeem na neuscorrectie is meestal matig en spontane en volledige reabsorptie vindt plaats binnen een paar weken. In sommige gevallen kan de resterende zwelling enkele maanden duren.

Risico op asymmetrie van de neus
Niet-perfecte symmetrie van de neus is mogelijk na neuscorrectie. Niemand is volledig symmetrisch, en wanneer het verschil niet wordt gezien als een onvolmaaktheid, is het niet nodig om het te corrigeren. Na neuscorrectie kan het gebeuren dat het resultaat niet volledig symmetrisch is. Als het probleem mild is en niet erg voor de hand liggend, kan het niet worden gecorrigeerd. Als het duidelijk is, is een chirurgische revisie noodzakelijk.

Onbevredigend resultaat
Dit is de meest waarschijnlijke complicatie en om het risico te verminderen, moet tijdens het onderzoek een aantal kwesties worden verduidelijkt :

De patiënt moet een duidelijk begrip hebben van de kenmerken van het verwachte resultaat in zijn geval. Voor dit doel is het handig om voor en na foto ‘ s te zien en met de cosmetische chirurg te praten.
Het verwachte resultaat moet in overeenstemming zijn met de verwachtingen van de patiënt.
De voorlopige planning van de neuscorrectie moet worden aangepast aan de overeengekomen procedure.
Wanneer deze drie punten duidelijk zijn, moet dit risico minimaal zijn. Natuurlijk is het ook mogelijk dat een onbevredigend resultaat kan optreden omdat de littekenvorming complicaties heeft ervaren of de operatie onvoldoende is uitgevoerd.

Neuscorrectie: contra-indicaties?
In sommige situaties wordt het niet aanbevolen om een neuscorrectie uit te voeren :

Systemische ziekten die problemen met de stolling veroorzaken ;
Het nemen van medicijnen die het stollingsproces beïnvloeden en vertragen ;
Situaties van pathologie van het neustussenschot ondervonden, bijvoorbeeld bij mensen die verslaafd zijn aan cocaïne. De laatste Veroorzaakt ernstige schade aan het septum, resulterend in necrose en perforatie. In deze situaties, helaas gebruikelijk vandaag, zijn de resterende neusstructuren ook beschadigd, wat een operatie riskant maakt.
Kortom, neuscorrectie is een ingreep die door een professional moet worden uitgevoerd om u de resultaten te bieden die u verwacht. Voordat u aan boord gaat, is het belangrijk om elk punt in detail te verduidelijken met uw cosmetisch chirurg.

set

Geef een antwoord