Lente: maak uw auto klaar voor het nieuwe seizoen

Overheid

Het nieuwe seizoen komt eraan, en daarmee de wens en de noodzaak om de lucht te veranderen. Voor u, als voor uw voertuig, is het tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak voordat je weer op de weg. Om niet aan de zijlijn te staan, ontdek waarom en hoe u uw auto moet voorbereiden.

Want het noodzakelijke doen is nooit overbodig
Regelmatig onderhoud is de beste manier om klaar te zijn als het tijd is om te vertrekken. Het slechte seizoen, toegevoegd aan uw professionele en persoonlijke prioriteiten, kan hebben veroorzaakt u om deze taken uit te stellen in de afgelopen maanden. Als je aan je remmen knaagde, is het tijd om de monteur die in je zit de vrije loop te geven, of de plaats aan een doorgewinterde specialist. De Winter onderwerpt voertuigen, vooral als ze minder worden gebruikt, vaak aan overmatige belasting die waarschijnlijk voelbaar is.

Veiligheid moet je eerste motivatie zijn. Op dit gebied is het een kwestie van helder zijn en geen reparaties verbergen of uitstellen die alleen maar kunnen accumuleren en uw veiligheid en die van uw dierbaren in gevaar brengen. Geef niet toe aan de verleiding om te wachten op de ineenstorting, en zeker niet in tijden van crisis of stijgende brandstofprijzen. Het onderhoud van uw auto is een kwantificeerbare en plannbare operatie die altijd kost u minder dan de imponderables te komen.

Waar te beginnen?
Begin met het kiezen van een betrouwbare en erkende professionele site voor u accompagner.Mister-auto.com , Europese leider in de verkoop van reserveonderdelen, heeft in bijna 15 jaar van het bestaan van een hele reeks diensten aangepast aan de voorbereiding en reparatie van uw auto op basis van uw behoeften ontwikkeld. U vindt er onderhoudsadvies, krijgt er Auto-onderdelen of neemt telefonisch contact op met een expert die al uw vragen kan beantwoorden.

De revisie van uw auto is niet beperkt tot up-to-date en goede reputatie op het niveau van technische inspectie en verzekering. Raadpleeg het serviceboek van uw voertuig en voer de herziening van uw voertuig uit of laat deze uitvoeren volgens de aanbevelingen van uw fabrikant. U kunt een vroege check aanvragen, bestel een aantal gratis offertes of worden begeleid door associatieve garages of professionals online, en vooral lijst voordat je gaat in een haast.

Voorbereiden en repareren
Uw auto moet schoon zijn, binnen en buiten, om redenen van comfort en veiligheid. Zout en modder corroderen snel het chassis en de carrosserie: laat ze nooit ophopen. Gebruik de hogedrukstralen van de stations, ze zijn efficiƫnt en respectvol voor het milieu als van uw voertuig. In dit verband moet u weten dat wassen thuis verboden is vanwege een gebrek aan opwerking van afvalwater.

Visueel inspecteren op sporen van roest en verdachte elementen (een bungelende kabel, een gespleten slang, een mogelijk Lek). Vervang uw ruitenwissers, ververs de olie, maar ook de koelvloeistof. Reinig de terminals van uw batterij en test de lading, waarschijnlijk beschadigd door de kou. Spuit een contactreiniger op draden en elektrische elementen die geoxideerd lijken en laat drogen. Test de airconditioning, uw lichten en koplampen.

Als u hebt gekozen voor sneeuwbanden zoals vereist door de nieuwe wetgeving, kunt u ze opzij zetten van 31 maart tot 1 November volgend jaar. Controleer hun toestand voordat ze op te slaan, en vooral die van de zomer banden of voorheen 4 seizoenen, met behulp van de slijtage-indicator. Getuige. Pas de inflatie aan om te voldoen, ook voor uw reserveband. Controleer de geometrie en parallellisme evenals de remmen met een meter Gereedschap.

Tot slot, vergeet niet om regelmatig te veranderen de slijtage delen van uw auto voordat ze wijken. Mister Auto, lid van de Stellantis Group, werkt rechtstreeks samen met meer dan twintig automerken. Daar vindt u de onderdelen en specialisten die u nodig hebt om uw auto te repareren en te repareren. Om niet te hoeven rennen, om op tijd te kunnen vertrekken en met volledige gemoedsrust te rijden, bereidt u uw auto vandaag voor op de lente en de zomer!

set

Geef een antwoord