Is het slagtouw echt essentieel om spieren te krijgen?

Gevormd

Wat is een strijdtouw?
De letterlijke vertaling is “strijd touw”, maar het is eigenlijk een eenvoudig touw met een grote diameter en 5-15 kg. Het gewicht varieert afhankelijk van de diameter en lengte, maar we zullen later terugkomen.

Het gebruik ervan aanvankelijk gericht op de bestrijding van sport alvorens zich te openen voor fitness in het algemeen.

Wat zijn de belangen van het strijdtouw?
Ook wel een golf touw, de strijd touw is een uitstekend hulpmiddel om je bovenlichaam, evenals uw mantel en uw algehele fysieke conditie te werken.

Waarbij de activering van vele spieren vereist is, kunt u maximaal calorieën consumeren, afhankelijk van de bereikte intensiteit (tot 500 kcal in 30′ intensieve training).

We kunnen zelfs zeggen dat het echt erg handig is voor sporten waar de armen, schouders en romp zwaar worden gebruikt, zoals Gevechtssporten, zwemmen, kanoën. Naast de impact op je cardiovasculaire capaciteit, verbetert het slagtouw de coördinatie van gebaren.

Het golvende touw in CrossFit: hoe nuttig?
Wanneer de behoefte aan een sport is om het vermogen te ontwikkelen om een grote hoeveelheid kracht door het hele lichaam te produceren, dan vindt het strijdtouw zijn volle nut.

Dit is precies het geval met CrossFit. Hier zal het touw u toelaten om uw fysieke conditie te verhogen door intense en volledige stimulatie van het bovenlichaam. Bovendien kan het eenvoudig worden geïntegreerd in verschillende trainingsformaten zoals HIIT, For Time, EMOM, enz.

Welke spieren zijn gestrest?
De inspanning wordt voornamelijk uitgevoerd door het bovenlichaam en in het bijzonder de armen, onderarmen, schouders en trapeziumspieren. Maar we moeten niet vergeten dat de strijd touw maakt ook veel abs mantel werk.

Afhankelijk van de variaties van bewegingen (er zijn er echt veel zoals weergegeven in de video hieronder), kunt u ook de borst -, rug-en dijen, bilspieren vragen.

Hoe kies je het juiste touw?
Laten we allereerst duidelijk maken dat één touw genoeg is (omdat het in tweeën is gevouwen). Ga voor nylon (goedkoper) of natuurlijke hennep (groener en meer resistent) en zorg ervoor dat het touw heeft plastic handgrepen om de grip te vergemakkelijken.

Afhankelijk van het niveau, kiezen voor een 9 m strijd touw als je begint (omdat het lichter is) of 18 m voor de meest gevorderde van u (omdat het zwaarder, CQFD).

Aan de diameterzijde adviseer ik u om te kiezen voor 26, 38 of 50 mm. nogmaals, hoe groter de diameter, hoe zwaarder het touw zal zijn. Tot slot, zorg ervoor dat het bevestigingssysteem volgens uw situatie: vaste punt of met haak.

Nu heb je alle nodige informatie om je training te starten met een golftouw!

set

Geef een antwoord