iMac 24-Test: M1-chip, nieuwe kleuren, Apple vernieuwt de alles-in-één

Technisch

Zeven kleuren beschikbaar om de iMac aan uw interieur aan te passen
De geruchten gaven hoop voor een iMac 32 met randloos ontwerp geïnspireerd door het (sublieme) Pro Display XDR-scherm. Uiteindelijk zullen we genoegen moeten nemen met een 24-inch iMac met een kleurrijk ontwerp.

Na de (kleine) teleurstelling post Keynote was de opening van het karton een leuke verrassing met een whoo effect. Niet voor verpakking, zelfs als het nodig is om de beheersing van appel op het onderwerp te herkennen, maar op de weergave van deze kleurrijke iMac.

Als de voorkant geeft trots van plaats aan glanzende oppervlakken, de voet en de achterkant zijn versierd met satijn aluminium. De weergave is van het mooiste effect met een bonus perceptie die varieert afhankelijk van de lichtomstandigheden. Het is moeilijk om al de subtiliteit van het te waarderen door middel van foto ‘ s. We kunnen je dus alleen maar een rondleiding in de Apple Store of in een winkel als FNAC aanraden om de nieuwe iMac M1 te ontdekken.

Op het eerste gezicht meer gemengd aan de voorkant met deze brede kin, is het duidelijk dat het snel wordt vergeten besteed aan de eerste uren geconfronteerd met deze iMac 24. En als je een lichte muur hebt, zorgt de pastelkleur in combinatie met de witte randen ervoor dat de All-in-one appel meer in het decor past.

Een iMac met een verstelbare standaard? En nee, nog steeds niet.…
Apple staat bekend om zijn aandacht voor detail. Nogmaals, het Apple-merk verlegt de grenzen. Het begint met de handgreep op het karton van de kleur van de gekozen iMac, ook aanwezig op de stickers en randapparatuur opgenomen op het moment van de bestelling: toetsenbord, Magic Mouse (waarvan de vorm en ergonomie nog steeds laat ons twijfelachtig door de jaren heen …) of trackpad (verkrijgbaar als optie om te bestellen). Niet te vergeten de kabels, nu gevlochten als een bonus. Praktisch maar ook veel robuuster en esthetisch.

Helaas, een voor de hand liggend detail lijkt nog steeds te ontsnappen aan de Cupertino ingenieurs. Ja, in 2021 heeft de iMac nog een vaste voet die niet in hoogte verstelbaar is. Een ketterij in termen van ergonomie en comfort. Als gevolg daarvan zal het nodig zijn om te gaan met een ondersteuning, Zeker soms praktisch, maar die zelden recht doet aan het slanke ontwerp van de iMac. En, tenzij u kiest voor een VESA iMac bij de aankoop, hoop niet om rond het probleem met een VESA scherm ondersteuning. Laten we hoop houden voor de vermeende toekomst iMac 30/32 ” gehoopt in de nabije toekomst volgens geruchten…

Tegenover de uitzonderlijke finesse van de iMac 24 en zijn lichte gewicht (4,5 Kg) kunnen sommigen dromen van een verwijderbare voet en een touchscreen om de iMac om te zetten in iPad XXL. Recente verklaringen van Tim Cook en andere Apple-medewerkers laten echter weinig hoop, omdat macOS volgens hen niet bedoeld is om aanraakgevoelig te worden. Toch impliceert deze fijnheid-11 mm, het equivalent van een iPhone met bijvoorbeeld een schaal-bepaalde concessies.

Apple heeft dus gekozen voor een externe voeding, vergelijkbaar met die van een MacBook. Dit bespaart ruimte en elimineert de thermische spanningen van een interne voeding. We zijn ook blij met de aanwezigheid van een Ethernet-poort op het blok. Handig om niet te worden belast met een extra kabel op het bureaublad te worden aangesloten op de achterkant van de iMac (Datatransmissie wordt uitgevoerd via de voedingskabel daarom).

Naast zijn esthetische functie bevat de kin van de iMac de meeste componenten. De M1 chip en het moederbord natuurlijk maar ook de speakers (6 in aantal) geplaatst aan elk uiteinde. Zonder te concurreren met twee HomePod Mini of een andere Grotere Bluetooth-luidspreker, profiteert de iMac 24 van een nogal overtuigend audiosysteem, zowel voor muziek als video ‘ s. Het geluid blijft gedetailleerd op een breed spectrum, de bas meer verzonken maar vermijdt overmaat en uiteindelijk is het niet om ons te mishagen. Als bonus, een verrassende indruk van spatialisatie voor een alles-in-één en compatibiliteit met Dolby Atmos (via iTunes, Apple TV). Maar dit is niet echt een verrassing, Apple heeft zijn beheersing van het onderwerp aangetoond, zowel op de MacBook Pro en iPad Pro meer recent.

Een scherm om het netvlies te vullen
Een ander gebied waarin Apple behoudt een voordeel ten opzichte van de concurrentie, de schermen. Die van de nieuwe iMac M1 is geen uitzondering op de regel. Met een diagonaal van 23,5 inch, heeft het een definitie van 4480 × 2520 pixels, of een nuttige oppervlakte van 2240×1260 px in de praktijk. De plaat heeft altijd een glazen oppervlak voor een beter gevoel van fijnheid. Toch zijn de reflecties zeer goed opgenomen, zelfs wanneer de iMac in de buurt van een raam is geïnstalleerd. De hoge helderheid beschikbaar (ongeveer 500 nits) is geen onbekende voor het.

Andere voordelen van de plaat van deze iMac M1, een compatibiliteit met True Tone-technologie (om meer “realistische” kleuren te behouden ongeacht de lichtomstandigheden) en de dekking van de kleurruimte P3, een uitgebreidere kleurruimte dan de sRGB. Een aanwinst voor fotografen en andere creatieve mensen die houden van Kleurwaardering (kalibratie).

Als de voorkant van deze iMac 24 met zijn witte randen controversieel is, zal de integratie van een Full hd webcam (1080P) unaniem zijn in deze periode van wijdverbreide telewerken. Uw gesprekspartners zullen kunnen genieten van een betere kwaliteit, meer gedetailleerd beeld, maar ook meer gevoelige microfoons. Alleen (kleine) spijt, Apple heeft niet geà ntegreerd de tracking en automatische zoom systeem aanwezig op de nieuwste iPad Pro M1.

De Apple M1-chip houdt nooit op te verrassen
Laten we eindigen met een woord over de beroemde Apple M1-chip die nu aanwezig is in iMacs, maar ook in MacBook Pro / MacBook Air zonder iPad Pro te vergeten. Een all-in-one chip (SoC) waarbij processor, grafische chip en geheugen op slechts enkele vierkante millimeter op dezelfde locatie zijn geïntegreerd. Naast een duidelijke ruimtebesparing, de belangen zijn veelzijdig. Snellere uitwisselingen tussen hen, maar ook meer controle over de productieketen voor Apple, die niet langer afhankelijk is van zijn historische partners, Intel en AMD. Om nog maar te zwijgen van schaalvoordelen als gevolg van de bundeling van verschillende “iDevice”.

Laten we de theorie opzij te zetten om zich te concentreren op het belangrijkste, namelijk, wat is deze Apple M1-chip waard in de praktijk? Dat is waarschijnlijk waar de verrassing het grootst is. Men had een schuchtere start kunnen verwachten voor de eerste iteratie van zo ‘ n belangrijke architectonische verandering. Dit is niet het geval. Integendeel, deze M1-chip is bijzonder snel vanwege het lage energieverbruik (bij volle snelheid verbruikt de iMac M1 niet meer dan 50W aan de uitlaat!). Echter, en dit is het meest verbazingwekkende ding, de prestaties hebben niets te benijden om een MacBook Pro 16 of zelfs een iMac 27 op basis van Core i7. En met de programma ‘ s die zijn geoptimaliseerd voor de apple Silicon-architectuur, heeft de iMac M1 zelfs de luxe om de snelste te zijn, alles in kathedraal stilte. Want als de iMac 24 goed uitgerust is met twee ventilatoren (slechts één op het instapniveau), na 3 maanden dagelijks gebruik, hadden we de mogelijkheid om ze slechts twee keer te horen. En toch is hun snelheid zo laag dat een simpel achtergrondgeluid genoeg is om ze onhoorbaar te maken.

Dus, waarom de Apple M1 silicium chip? Bijna, sommige (jeugdige) beperkingen in staat zijn om sommige gebruikers te weerhouden van kraken up zal zijn. Compatibiliteit met bepaalde software en / of gebruikers om te beginnen. Want als de lijst wordt steeds langer met de dag en ondanks de mogelijkheid van het passeren van Rosetta – de emulator bedoeld om de oude programma ‘ s ontworpen voor Intel processors draaien (x86) – sommige software blijft inefficiënt op M1 Macs (bijvoorbeeld After Effects).

Andere beperkingen, meer hardware deze keer, slechts twee Thunderbolt 4 poorten en een enkele externe display worden beheerd op de M1 chips. Een beperking die zonder twijfel slechts een handvol gebruikers aangaat. Meer zullen degenen zijn die spijt hebben van het ontbreken van een USB-A-poort (“full size”), de iMac 24 biedt alleen USB-C.

iMac 24 M1: Welke beoordeling na 3 maanden gebruik?
Zoals we in onze test van de MacBook Pro 13 M1 konden vermelden, markeert de Apple-siliconenchip een kleine revolutie in de wereld van consumer computing. Dus het was met enige ongeduld dat we zaten te wachten op zijn aankomst op de all-in-ones van de Apple firma.

Sommigen wachtten op een m1x (of M2) chip, de nieuwe iMac 24 behoudt eindelijk de M1. Geen verrassing dan om het gebruik voor wie al een MacBook Air of MacBook Pro heeft. Anderen zullen haar reactievermogen, haar algemene prestaties ontdekken en waarderen zonder haar energetische soberheid en daarmee haar stilte te vergeten.

De nieuwheid van deze nieuwe iMac 24 is dan ook goed om te zoeken aan de designzijde. Meer fris en kleurrijk, Apple keert terug naar de kleur die zijn succes in het verleden heeft gemaakt. Het is ook de highlighting van het leidmotief van het merk om de technische en abrupte kant ervan te wissen ten gunste van gebruik en ontwerp. Op dit punt is de iMac 24 de beste keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare computer, makkelijk te gebruiken en vooral mooi genoeg om op het dressoir van de woonkamer te zitten, de sokkel tafel bij de ingang als in een kantoor of een (tiener) kamer.

set

Geef een antwoord