Huurinvestering in Parijs: wat te weten over de opbrengst?

Levensstijl

Onroerend goed is een veilige haven die beleggers in staat stelt om goede zaken te doen. Dit gebied maakt het mogelijk om zijn activa te sparen en aanzienlijke winsten te maken op een tijdige manier. Hier is een korte gids die u zal toestaan om een idee van de return on investment in rental real estate in Parijs te krijgen.

De factoren die de huurinvesteringen in Parijs bevorderen
Als de hoofdstad van Frankrijk, Parijs is een uitstekende keuze voor investeringen in verhuur onroerend goed om vele redenen.

Bezienswaardigheid
Parijs is niet alleen de meest toeristische stad van Frankrijk, maar ook een van de meest prominente in de wereld. Het is een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld die hier komen door de honderdduizenden in de zomer en op andere momenten van het jaar. De Eiffeltoren, het Louvre Museum, De Notre-Dame kathedraal in Parijs, de Champs-Élysées en andere toeristische attracties smeden de faam van Parijs over de hele wereld. Ook de modeboetieks en prestigieuze restaurants trekken bezoekers.

Volgens de officiële website van het Paris Tourist and Convention Bureau verwelkomde de Franse hoofdstad in 2019 38 miljoen toeristen. Dit indrukwekkende cijfer geeft de vitaliteit van de Parijse toeristische sector aan. Mensen die naar de stad reizen hebben een dak boven hun hoofd nodig tijdens hun verblijf. De investering in verhuur onroerend goed, in dit geval in hotels, vakantiehuizen, campings … maakt het mogelijk om te profiteren van de toeristische attractie van Parijs.

Parijs: een universiteitsstad
Parijs is van belang voor huurinvesteringen vanwege zijn positie in de onderwijssector. De stad is de thuisbasis van beroemde universiteiten zoals De Panthéon-Sorbonne Universiteit, De Paris II Universiteit, De Paris Descartes universiteit, enz. Ook het Louvre School, de École nationale supérieure des mines, prestigieuze business schools, engineering en anderen zijn gevestigd op het grondgebied.

De plaatsen van het onderwijs trekken veel studenten en jonge bachelors uit Frankrijk en over de hele wereld. Bovendien maakt Parijs deel uit van het Erasmus-programma en verwelkomt het elk jaar studenten en docenten aan de zijlijn van uitwisselingen tussen universiteiten. Als universiteitshub heeft de hoofdstad voortdurend behoefte aan studentenhuisvesting. Universitaire huisvesting is een van de sectoren waarin het interessant is om te investeren voor een goede huuropbrengst in Parijs of in perifere steden.

De economische activa
De economie groeit in het voordeel van onroerend goed investeringen in Parijs. De stad blijkt een nest van economische kansen te zijn voor Fransen en buitenlanders die in Frankrijk wonen. Grote internationale groepen, bedrijven, kleine en middelgrote ondernemingen uit verschillende sectoren zijn hier gevestigd. Volgens het Observatoire de l ‘ emploi en Île-de-France waren er eind 2019 1.354.704 bedrijven geregistreerd in de regio.

Het spreekt vanzelf dat dit aantal op dit moment toeneemt, omdat in Parijs voortdurend nieuwe structuren worden gecreëerd. Economische kansen trekken veel mensen naar de hoofdstad, wat logischerwijs de meest bevolkte stad van Frankrijk maakt (met 2,161 miljoen inwoners in 2019 volgens Insee). Dit alles creëert een behoefte aan huisvesting die gunstig is voor de winstgevendheid van de huurinvestering.

De dynamiek van de Parijse vastgoedmarkt en huurcontrole
De gezondheidscrisis heeft in alle sectoren aanzienlijke gevolgen gehad. In onroerend goed, aan de andere kant, het lijkt gunstig voor beleggers. Volgens de Global Residential Cities Index indicator van het Britse bedrijf Knight Frank stegen de huizenprijzen in 2020. Deze toename werd vooral opgemerkt in grote steden zoals Ankara, New York, Londen, Parijs, enz.

In Parijs beleefden de huurprijzen zo ‘ n evolutie dat de staat besloot ze te reguleren. Dit kader wordt ingevoerd om de stijgende huurprijzen onder controle te houden en om bescheiden huishoudens toegang te geven tot huisvesting in Parijs. In deze context heeft de Rent Observatory :

een referentiehuur vastgesteld volgens de categorie van het onroerend goed,
een verhoogde referentiehuur die de verhuurder niet kan overschrijden (huurprijs die niet 20% hoger kan zijn dan de referentiehuur),
een verlaagde referentiehuur die de verhuurder kan verhogen op het moment van vernieuwing van de huurovereenkomst om de referentiehuur te bereiken (huur verminderd met 30% ten opzichte van de referentiehuur).
Huurcontrole is nog steeds niet ongunstig voor verhuurders. Dit maakt het mogelijk om de prijzen op de huurmarkt enigszins te standaardiseren. Daarnaast zijn er nieuwe projecten gepland in de regio Parijs en zullen deze ongetwijfeld een positief effect hebben op de verhuur van onroerend goed. We hebben bijvoorbeeld de nieuwe Grand Paris Express metro, die vanaf 2024 operationeel zal zijn. In hetzelfde jaar zullen de Olympische Spelen in de hoofdstad worden gehouden, wat een enorme vraag naar huisvesting vereist.

De wijken waar te investeren in verhuur onroerend goed in Parijs
De rentabiliteit van de huurinvesteringen in Parijs is niet systematisch. Het vastgoedproject kan geen succes zijn als het in een ongeschikte plaats wordt uitgevoerd. Om te investeren in onroerend goed, moet prioriteit worden gegeven aan buurten die alle voorzieningen hebben voor een goede kwaliteit van leven. In Parijs voldoen veel buurten aan deze voorwaarde. Om plaatsen uit uw lijst te elimineren, ook rekening houden met de prijs en de huuropbrengst. Kies voor een buurt waar u een woning kunt kopen tegen een lagere prijs dan de totale prijs en waar de vraag naar huisvesting hoog is. Afhankelijk van uw doelgroep, kunt u zich oriënteren op :

Jardin-des-Plantes of Val-de-Grâce (5e arrondissement) waar de demografie toeneemt,
Rochechouart of Faubourg-Montmartre (9e arrondissement) dicht bij het centrum en zeer levendig,
Hôpital-Saint-Louis, Saint-Vincent-De-Paul of Porte-Saint-Martin (10e arrondissement) gemakkelijk bereikbaar en zeer modern,
Auteuil, Porte-Dauphine of Muette (16e arrondissement) voor huurinvesteringen voor gezinnen,
Clignancourt of Grandes-Carrières (18e arrondissement) waar de prijzen interessant zijn, enz.
Voor een optimale huuropbrengst, moet u het type van uw woning kiezen.

De verschillende soorten onroerend goed om in te investeren in Parijs
Het ideale onroerend goed voor een investering in Parijs is degene die past bij de behoeften van uw doelgroep. Aangezien de aankoop van onroerend goed prijzen zijn zeer hoog in de hoofdstad, betaalbare huisvesting is meestal niet erg ruim. Als uw doelgroep is bijvoorbeeld de student publiek, zal het niet nuttig zijn om een groot genoeg pand te verwerven. In dit geval, in plaats daarvan de keuze van studio ‘ s, T1 of T2 huisvesting. Denk ook aan colocatie, een optie die veel studenten verkiezen om de huurkosten te verlagen.

Kleine appartementen worden ook gekozen door actieve jongeren en jonge koppels. In het geval dat uw doelgroep is gezinnen, kunt u investeren in geschikte appartementen voor twee volwassenen en ten minste een kind. Vakantiehuizen zijn te overwegen als u wilt een klantenkring bestaande uit toeristen aan te trekken. Dergelijke huizen zijn meestal prestigieus en bedoeld voor mensen met een bepaald financieel welzijn.

Ter informatie, de huurprijs is gemiddeld 35 euro per vierkante meter voor woningen van 30 m2 (Bron: lesechos.fr ). Om de winstgevendheid van uw huurinvestering te berekenen, betrek professionals bij het project. Deze zullen u begeleiden naar het type woning te kiezen voor een uitstekende prestaties. Een agentschap dat verantwoordelijk is voor de ondersteuning van investeringen in onroerend goed zal u ook vertellen of u uw accommodatie naakt of gemeubileerd moet huren.

Over het algemeen zijn de huurprijzen voor gemeubileerde woningen in Parijs tot drie keer duurder dan voor kale woningen. De lay-out van de huur is echter een ander investeringsgebied waarmee bij het begin van het project rekening moet worden gehouden. Een structuur gespecialiseerd in onroerend goed zal u toelaten om echt te profiteren van de huuropbrengst die rental real estate u belooft in Parijs.

set

Geef een antwoord