Hoe vind je een goede persoonlijke sportcoach?

Gevormd

Het is niet gemakkelijk om de perfecte personal trainer te vinden. De” personal trainer ” wordt verwacht een afgestudeerde, ervaren, Attent, motiverend en, natuurlijk, tegen een redelijke prijs. Deze sport coach thuis, binnen, buiten of online zal u toelaten om uw figuur te transformeren in een recordtijd. Of het nu gewichtsverlies of spieraanwinst is, het is belangrijk om een gekwalificeerde coach te kiezen die zijn onderwerp binnen handbereik beheerst. Ontdek Het advies van Thibault Richard, oprichter van ProTrainer, een professioneel sportcoachbedrijf, om uw personal trainer correct te kiezen.

Niet alle sportcoaches zijn hetzelfde
Met sociale netwerken en de ontwikkeling van “influencers” noemen steeds meer mensen zichzelf “sportcoach” zonder titel of diploma. Het is daarom belangrijk dat uw specifieke sportleraar in het bezit is van een professionele sport opvoeder kaart om zijn beroep te kunnen uitoefenen tegen een vergoeding. Houd er rekening mee dat u deze informatie zelf kunt raadplegen op de eaps-website van het Ministerie van sport.

De afgifte van een diploma is niet voldoende om de kwaliteit van een sportcoach te rechtvaardigen. Dit is echter een wettelijke en onmisbare voorwaarde. Het diploma ligt ten grondslag aan de verwerving van theoretische kennis en de validatie van praktische stages. Het vakgebied van deze professional is uitgebreid en combineert training en sportvoeding. Gezien uw profiel, uw medische geschiedenis en uw doelen, moet hij in staat zijn om te zetten in plaats van een 100% geïndividualiseerde planning om u te helpen uw lichaamsbouw te verbeteren, voor te bereiden op een wedstrijd of jezelf te rehabiliteren.

Naast het diploma onderscheiden de beste sportcoaches zich door hun persoonlijke en professionele ervaringen en hun verlangen om te leren. Het is door het maken van een regelmatige link tussen de huidige theoretische kennis en de realiteit in het veld dat uw personal trainer in staat zal zijn om het beste uit jezelf te halen.

De verschillende trainingen om sportcoach te worden
Er zijn twee manieren om toegang te krijgen tot het beroep van personal trainer :

De Bpjeps vormen activiteiten (AF)
Het STAPS university programma
Het brevet Professionnel de la Jeunesse, de l ‘ éducation Populaire et du Sport (Bpjeps) is een niveau IV diploma (Bac) waarmee het beroep van sportleraar, sportcoach, lichamelijke trainer of fitness leraar kan worden uitgeoefend. Dankzij een aangepaste voorbereiding wordt dit diploma in één jaar behaald. Naast de ingangstests met betrekking tot kracht, uithoudingsvermogen en uitvoeringstechniek, kan de houder van de BPJEPS een sportsessie begeleiden. Afhankelijk van zijn profiel is er ofwel de Bpjeps AF gewichtheffen / Bodybuilding optie of de groepslessen optie. Veel sportcoaches zijn houders van beide vermeldingen.

De STAPS track door de DEUST beroepen van de vorm( 2 jaar), de STAPS licentie (3 jaar) of Master STAPS (4 tot 5 jaar) geeft ook toegang tot het beroep van sport coach. De STAPS cursus biedt een meer theoretische entree in vergelijking met een BPJEPS, waardoor bijvoorbeeld kennis kan worden opgedaan over verantwoordelijkheid in het management van een bedrijf zoals een fitnessruimte. Hoewel professionele integratie wordt gezocht, sluit de student niet de deur naar het hoger onderwijs na te streven.

Wat voor soort coaching? Wat is de prijs voor een sportsessie met een personal trainer?
Sportcoaching thuis, in de sportschool, per video, op afstand, in gezelschap … er zijn verschillende oplossingen om te profiteren van persoonlijke ondersteuning, en er zijn voor alle budgetten!

Het ideale en meest comfortabele is ongetwijfeld om een beroep te doen op een thuis coach. De prijs van een sportsessie thuis met een personal trainer varieert afhankelijk van uw woonplaats. Over het algemeen zijn de tarieven in de provincies goedkoper dan in de hoofdstad. De kosten voor een uur gepersonaliseerde coaching kunnen variëren van 30 tot 100 euro, afhankelijk van de coach en uw inzet. De meeste privé leraren bieden pakketten voor 10, 20, of zelfs 50 sessies voor sommigen, die u toelaat om te profiteren van meer voordelige tarieven. Het voordeel van het nemen van lessen thuis is dat deze service kunt u profiteren van een 50% belastingvermindering, op voorwaarde dat uw sportleraar is uitgeroepen tot SAP (persoonlijke Service). Bij ProTrainer kunnen alle professionals die thuiscursussen aanbieden hiervan profiteren.

Voor krappere budgetten kan begeleid worden door een online sportcoach een zeer interessant alternatief zijn, omdat u altijd profiteert van gepersonaliseerde coaching, maar tegen lagere kosten. Reken bij ProTrainer gemiddeld tussen de 30 en 50 euro voor een sportles van één uur per video (via een applicatie zoals Zoom of Skype) en tussen de 40 en 200 euro per maand voor een afstandsopleiding. Die laatste oplossing blijft financieel het meest interessant omdat je profiteert van een 100% op maat gemaakt programma, aan de andere kant moet je gemotiveerd genoeg zijn om het zelfstandig te volgen, omdat je coach niet bij elke sessie aan je zijde staat.

Hoe kies je de juiste personal trainer?
Om een goede personal trainer te vinden, is het belangrijk om uw behoeften te richten: gewichtsverlies, spieraanwinst, wedstrijdvoorbereiding, flexibiliteit, ontspanning, welzijn…

Er zijn 1001 redenen om te kiezen voor een sport coach en zoveel professionals beschikbaar in uw buurt. Daarom is het interessant om het competentiegebied van uw personal trainer te kennen. Inderdaad, er zijn meer competente sportcoaches dan anderen om u te helpen spieren te krijgen, gewicht te verliezen, u voor te bereiden op uw eerste triatlon, u kennis te laten maken met Pilates, yoga of vechtsporten. Het kiezen van een coach op basis van zijn specialiteit is van het grootste belang om ervoor te zorgen dat hij goed wordt begeleid. Hij/zij kan u waardevolle adviezen geven vanuit zijn / haar kennis en ervaring.

Richten op uw verwachtingen en het vinden van een sportprofessional klaar om ze te ontmoeten bespaart u tijd en geld, dat is verre van verwaarloosbaar.

Door interesse te hebben in de verschillende meningen van zijn voormalige klanten en huidige studenten krijg je ook een idee van de kwaliteiten van deze coach. Bij ProTrainer hebben alle coaches de mogelijkheid om externe aanbevelingen en geverifieerde reviews te krijgen (klanten die op de site hebben betaald).

Vergeet ook niet over de notie van het gevoel. Je comfortabel voelen met je coach, zelfverzekerd, staat voorop. Uw personal trainer kan ultra competent zijn, als de stroom niet slaagt, krijgt u niet de verwachte resultaten. Dus voordat je met hem in gesprek gaat, doe een of twee proefsessies. Bij ProTrainer bieden we een geld-terug-garantie.

Met behulp van een sportcoach, welke voordelen?
Begeleid worden door een personal trainer is voordelig op verschillende niveaus. Hier zijn 5 redenen om een personal trainer te gebruiken :

Snelle resultaten
Wordt begeleid door een fitness-professional, zet je alle kansen aan uw kant om snelle resultaten op uw figuur te krijgen. Een goede persoonlijke coach is in staat om uw vaardigheden te stimuleren om u snel en duurzaam vooruit te helpen.

Vermijd letsel
Door uw houding in realtime te corrigeren, vermindert u het risico op letsel en ongemak aanzienlijk. Dankzij oefeningen gekozen op basis van uw capaciteiten, zult u in staat zijn om uw sportsessie te oefenen in de best mogelijke omstandigheden en zo uw gezondheidstoestand te verbeteren. Tot slot hebben sommige sportcoaches een aantal interessante “caps” (osteopaat, fysiotherapeut, Kinesioloog, enz.).

Een winst in motivatie
Een goede persoonlijke coach zorgt voor extra motivatie. In zijn aanwezigheid, ben je beter in staat om jezelf fysiek te overtreffen, mentaal, terwijl het verkrijgen van volharding. Het is erg moeilijk om regelmatig uit je comfortzone te komen door zelfstandig te trainen. Dit is echter een van de sleutels om snel vooruitgang te boeken. Het is daarom belangrijk voor een sportcoach om alert te zijn op uw verwachtingen en weet hoe u sessie na sessie een boost kunt geven.

Een training op maat
In termen van uw morfologie, Wat is de beste oefening om uw pectoralen te ontwikkelen? Wat is de beste manier om cross-training te starten? Hoe Yoga te gebruiken om je beter te voelen? Bodybuilding of cardio om duurzaam gewicht te verliezen? Een goede personal trainer heeft alle antwoorden en moet ze met u delen. Aan zijn zijde, je nodig hebt om fysieke vooruitgang, maar niet alleen. Hij zal ook uw theoretische kennis verrijken en u beter leren kennen.

Met een privé coach is geen sessie hetzelfde. De voorgestelde oefeningen moeten 100% geïndividualiseerd worden voor maximale effectiviteit.

Een verbetering van zijn levensstijl
Het uitvoeren van regelmatige sessies met een sportcoach zal onvermijdelijk uw levensstijl verbeteren. Als uw doel is om gewicht te verliezen, zal uw privéleraar u voedingstips geven om u te helpen gewicht te verliezen. Zonder de rol van diëtist te vervangen, kent uw coach de belangrijkste principes en gewoonten om geleidelijk maar duurzaam af te vallen.

Samengevat
Om een goede persoonlijke sportcoach te vinden, adviseren wij u om :

Richt je doelen goed.
Kies een gekwalificeerde en ervaren professional.
Geef de voorkeur aan een coach wiens vaardigheden overeenkomen met uw doelen.
Kijk naar de meningen van de studenten die hij al heeft gecoacht.
Doe een of twee proefsessies om ervoor te zorgen dat je het juiste gevoel hebt.

set

Geef een antwoord