Hoe groene technologie uw connected home duurzaam maakt

Technisch

De combinatie van verschillende ecologische of zogenaamde “groene” technologieën met WiFi en Internet transformeert onze slimme huizen, omdat ze efficiënter zijn in termen van energieverbruik en duurzaamheid van goederen. Deze doorbraak markeert een echte revolutie in huis en heeft betrekking op veel gebieden zoals waterbeheer, elektriciteit of de regeling van verwarming en airconditioning. Ontdek hoe deze nieuwe apparaten of apps u zullen helpen de planeet en uw portemonnee te behouden.

Waterbeheer in slimme huizen
Een fundamentele trend van de diensten die beschikbaar zijn in het smart home is waterbeheer, of het nu gaat om menselijke consumptie of om bijvoorbeeld water te geven.

Om de hoeveelheid water die wordt verbruikt te beheren, kunnen kleine aangesloten sensoren op uw watermeter worden geïnstalleerd en u statistieken over uw verbruik en waarschuwingen sturen. Het is dus mogelijk om trends te detecteren en iemands gewoonten te verbeteren.

Het is ook mogelijk om in te grijpen op het verbruikte afvalwater. Zo kan het water uit de douche, borden en airconditioning door een systeem, dan komt het uit schoongemaakt en kan vervolgens worden gebruikt voor toiletten, wasmachines, zwembaden of de tuin. Dit systeem regelt de behoeften door zelf te worden aangesloten op elk systeem en bespaart zo ongeveer 80% van het water verbruikt in het huis.

Op dezelfde manier, meer en meer merken zijn ook het aanbieden van waterstroomregelaars voor de douche of keuken. Sommige zijn zelfs aangesloten en kunnen de debieten aanpassen aan de hoeveelheid water die wordt verbruikt of het tijdstip van de dag.

Tot slot beginnen slimme sprinklersystemen op te stijgen. Een eenvoudige toepassing aangesloten op de sproeiers kan dus regelen het water volgens de uren van de dag, het seizoen, maar ook volgens de lokale weersvoorspellingen. Geen water meer als het de volgende ochtend gaat regenen: uw waterverbruik wordt dan perfect geregeld.

Slimme thermostaten
Als u probeert om de kosten van verwarming (of Airconditioning) te verminderen, kunt u vandaag een thermostaat die in staat is om te leren wat uw levensstijl is gebruiken.

Zo heeft Google Nestthermostaten ontwikkeld (maar er zijn andere merken) die via sensoren, weet wanneer er mensen thuis zijn en zelfs uw gebruikelijke schema ‘ s kent (opstaan, naar bed gaan, terugkeren van het werk, enz.). Dit maakt het mogelijk om de temperatuur dienovereenkomstig af te stemmen. Deze aangesloten thermostaat houdt ook rekening met het weer, zoals lokale temperatuur en voorspellingen. Dit maakt het mogelijk om de verwarmings-of airconditioningscycli aan te passen aan de werkelijke behoeften en de energierekening echt te verlagen.

Een aangesloten elektrisch paneel om geld te besparen
De technologie achter de schakelborden was niet veel veranderd sinds elektriciteit een essentiële openbare dienst werd voor miljarden mensen.

Maar onlangs bieden bedrijven nieuwe zekeringkastjes aan die u helpen het energieverbruik van uw huis met uw smartphone te bewaken en te reguleren. U hebt meer controle over uw apparaten dan elke slimme lichtschakelaar of smart socket u zou kunnen geven. Real-time statistieken worden naar uw app verzonden en u kunt zelfs op afstand bepaalde items bedienen om apparaten te dempen zonder dat ze op een intelligente manier worden aangesloten. De toepassingen kunnen u zelfs voorzien van de elektriciteitsrekening prognoses op basis van het tarief van uw energiedistributeur.

Sommige merken bieden ook aan om deze regelapparatuur te integreren in een set die zonne-omvormers, batterijen of back-upgeneratoren of thermostaten kan bedienen.

Wees echter voorzichtig met de beveiliging van uw netwerk
Deze nieuwe technologieën, gebaseerd op de connected home, zijn echter afhankelijk van een internetnetwerk en blijven daarom kwetsbaar voor hacking. Het Internet of Things (IoT) blijft kwetsbaar, het is gemakkelijk voor veel hackers om de controle over bepaalde apparaten te nemen en dan in staat zijn om uw vertrouwelijke gegevens aan te vallen.

Het is daarom essentieel dat uw router wordt beschermd door een VPN. Een dergelijke dienst is de enige manier om uw verbindingsgegevens te verbergen, omdat deze versleuteld zijn en uw IP-adres verborgen is. Serieuze en betrouwbare VPN ‘ s kosten slechts een paar euro, maar kunnen je veel besparen door de bescherming die ze bieden: en het is genoeg om beoordelingen van NordVPN en anderen te lezen om te beseffen hoe gemakkelijk het is om dergelijke diensten te gebruiken.

set

Geef een antwoord