EPOS GTW 270 Test: Echte Draadloze hoofdtelefoon voor gamers

Technisch

High-end audio-apparatuur

De belangrijkste fout verweten door gamers voor draadloze technologie is de latency tijd. Latency die de algehele ervaring degradeert en competitief gamen volledig voorkomt. Dit is waar het belangrijkste voordeel van de GTW 270 komt in. De USB – C dongle Compatibel met aptX Low Latency technologie garandeert optimaal luisteren. In praktische termen, de reactietijd van minder dan 40 ms houdt grotendeels de vergelijking met traditionele gaming headsets, een prestatie die de moeite waard is om te benadrukken.

Met de USB-C naar USB-A adapter kunt u de dongle aansluiten op een apparaat zonder USB-C poort of wanneer het apparaat, zeer groot, interfereert met de poort ernaast op een laptop (zie foto). In een logica van nomadisch gebruik, de GTW 270 hoofdtelefoon zijn daarom compatibel met bijna alle huidige gaming platforms :

PC
Android-Telefoons
Nintendo Switch
PlayStation 4 / PlayStation 5
Het is ook mogelijk om ze te gebruiken met elk apparaat dat een Bluetooth-verbinding heeft. Simpelweg, het zal dan nodig zijn om te gaan met een langere latentie die moeilijk te accepteren is om te spelen, maar van geen belang is om naar muziek te luisteren of een oproep te doen.

Aanzienlijke afwerkingen
Van de verpakking en het ontwerp kant, het is moeilijk om iets fout. De geanodiseerde aluminium oplaadcase past perfect bij de sobere, maar niet minder elegante esthetiek van de hoofdtelefoon. De hoes met de hoofdtelefoon is niet groter dan 75 g, zodat het hele ding zonder problemen in een zak of in een tas kan worden opgeborgen. Het duurt slechts een paar seconden om zijn hoofdtelefoon aan te sluiten op het apparaat van zijn keuze via de verbindingsknop op de behuizing.

Het duurt bijna 1 uur 30 minuten om de hoofdtelefoon volledig op te laden, de levensduur van de batterij van de laatste is ongeveer 5 uur. Autonomie in lijn met het gebruikelijke gemiddelde van dit soort producten. Een snelle lading stelt u in staat om 1 uur autonomie te krijgen in slechts 15 minuten. Een handige functie voor dringende of onvoorziene toepassingen. Wat het geval betreft, kunt u de hoofdtelefoon bijna 4 keer opladen, voor een totale levensduur van de batterij van ongeveer 20 uur.

Eenmaal geplaatst in het oor, de hoofdtelefoon verrassen met hun discretie, ook op hun visuele niveau. Het is zelfs gemakkelijk om hun aanwezigheid na een tijdje te vergeten. De 3 verschillende tips maken het mogelijk om het formaat te kiezen dat het meest is aangepast aan de morfologie. In tegenstelling tot traditionele hoofdtelefoons, kunnen deze gaming-Hoofdtelefoons lange uren worden gedragen zonder zich moe of warm in de oren te voelen.

Hoewel relatief klein, zijn de hoofdtelefoons nog steeds sterk, met name dankzij de IPX5-beschermingsgraad die hen beschermt tegen regen en vocht. Naast gamen zijn de epos-Hoofdtelefoons daarom perfect aangepast aan de sportpraktijk. Maar is de geluidskwaliteit er?

Een geluid op de hoogte van het product

De siliconen oordopjes, in aanvulling op de aanpassing aan de vorm van het oor, garanderen een uitstekende geluidsisolatie om het meeste uit de audio-ervaring eenmaal in het spel te maken. Een welkome isolatie als het gaat om het verbeteren van onderdompeling op een single-player spel of zich volledig te concentreren op het online deel. Het geluid is zeer goed gerestaureerd en gebalanceerd om te genieten van zowel highs en bas. Hoewel het detailniveau niet zo uitgesproken is als bij audiofiele bekabelde Hoofdtelefoons, is het duidelijk dat de EPOS GTW 270 erin slagen om een warm en helder geluid te bieden, zonder overmaat.

Muziekliefhebbers zullen in staat zijn om te genieten van de soundtrack van hun games, evenals de geluidseffecten, ongeacht hoe discreet ze kunnen zijn. aptX-technologie maakt het mogelijk om de geluiden te horen op het moment dat ze zich voordoen in het spel, zonder het gevoel zelfs een kleine delay tijd. Explosies, geschreeuw of waarschuwingen bereiken de oren op het moment dat ze zich voordoen. Stereofonica wordt ook gerespecteerd: de bron van de geluiden is gemakkelijk herkenbaar als je er aandacht aan besteedt. Er moet echter worden opgemerkt dat de aptX-verbinding voorkomt dat de microfoon wordt gebruikt, wat lastig kan zijn voor online games of coöperatieve spellen.

Onze mening over de EPOS GTW 270

Een succesvolle inzet voor EPOS met deze atypische hoofdtelefoon verzoening spelers met wireless. Dit high-end product zal gamers tevreden te stellen op zoek naar discrete apparatuur voor hun gaming sessies, zowel binnen als buiten. Op voorwaarde echter dat u ermee instemt geen gebruik te maken van een microfoonopname wanneer de GTX 270 wordt gebruikt in de lage latency-modus. En niet te string games sessies van meer dan 5 uur.

set

Geef een antwoord