DJI actie 2-Test: de ultieme pocket camera?

Technisch

Een volledig herontworpen model
Vanaf hun eerste camera, dji uiteindelijk hield alleen het logo en beoordeeld alles van een blanco vel papier. Want als de Chinese fabrikant is-veruit-de wereldleider in recreatieve drones, het blijft een uitdager op de action cam markt, tegen andere spelers zoals GoPro, Xiaomi of Insta360. Om een merk te maken en een naam te maken voor zichzelf in deze sector, DJI moest hard raken en bieden een camera uit de pas met de markt gewoonten.

In een kleine 56g-kubus is DJI erin geslaagd een 4K-camera aan te bieden met een 1/1, 7-inch sensor, die video ‘ s kan opnemen tot een maximale definitie van 4K/120 frames/seconde en een 155° FOV. Aan de andere kant van deze sensor, een 1.76-inch OLED-touchscreen waarmee u de camera kunt gebruiken zonder dat u uw smartphone of ander accessoire bij de hand hebt.

Wat meteen markeert is dit zeer compacte formaat dat in de palm van de hand past en toch mogelijkheden biedt op het niveau van de beste action cam op de markt.

Naast de traditionele 4K kan hij ook in 1080p en 2,7 K schieten, afhankelijk van de behoeften of het gewenste type stabilisatie, zoals de HorizonSteady-modus, die de horizon altijd vast houdt via softwarestabilisatie.

Zijn kleine formaat zou kunnen suggereren dat het fragiel is, maar dit is niet het geval: stofdicht, waterdicht tot 10 M (Het is IP68 gecertificeerd), de DJI Action 2 kan worden gebruikt zonder speciale voorzorgsmaatregelen en zonder te meer plannen zijn acties. Eenmaal bevestigd dankzij de magneten en / of haken – daar komen we later op terug – blijft er alleen nog over om hem aan te zetten en direct te schieten, dankzij de Snapshot-optie, waarmee u in minder dan een seconde kunt beginnen met filmen. Altijd omwille van de eenvoud is er slechts één fysieke knop, om de camera aan te zetten, te beginnen met filmen en te stoppen met opnemen. Het is eenvoudig, en in een paar minuten, hebben we ontdekt hoe het werkt.

Tot slot kunt u met verschillende extra modi, zoals Timelapse en Hyperlapse, de soorten opnamen variëren, en Action 2 ondersteunt ook slow-motion video-opname (4x in 4K/120 fps en 8x 1080 p/240 fps).

Een camera om overal mee naartoe te nemen, de hele tijd
Maar genoeg techniek en laten we vooral geïnteresseerd zijn in het gebruik ervan. DJI heeft een kleine en lichtgewicht camera ontworpen, die gemakkelijk in een jaszak past, een handtas, om altijd bij de hand te zijn.

Met zijn gewicht en kleinere afmetingen, kunnen we ons nieuwe toepassingen voorstellen, en maken van actie 2 een creatie machine die we altijd ergens bij ons hebben, in een tas of in de auto, en die klaar is om op te nemen in minder dan een seconde.

En als uw behoeften verder gaan dan een vlog of een kamer-tour, deze actie 2 is ook in zijn element als het gaat om skiën naar beneden hellingen, opknoping op een FPV drone of gaan voor een korte paddle rit op het strand.

Een magneet om ze allemaal op te hangen
De andere innovatie van DJI op deze actie 2 betreft de mogelijkheden van camera bijlagen, verder dan wat de concurrentie biedt vandaag. Dankzij een krachtige magneet aan de basis, kan de camera worden bevestigd aan elk metalen oppervlak; en vooral, kan profiteren van de accessoires die zijn mogelijkheden sterk uit te breiden.

De DJI Action 2 heeft ook twee inkepingen, waardoor de accessoires kunnen clippen en stevig vastklampen aan de camera, terwijl een snelle release en vooral de overdracht van energie en gegevens tussen de camera en de twee add-ons mogelijk is.

Een of twee schermen?
Zoals we hebben gezien, biedt de DJI Action 2 een touchscreen aan de achterkant van de sensor, maar ook een extra schermmodule die onder de hoofdcamera klemt en magnetiseert. Dit tweede scherm, ook oled 1,76 inch, maakt het mogelijk om te reproduceren wat de camera filmt, ideaal voor vlog of webcam gebruik.

Deze add-on module heeft ook een autonomie extender en vooral een micro-sd-poort die het mogelijk maakt om direct op de kaart op te nemen, of om de inhoud van het interne geheugen van de actie 2 te lossen.

Verkrijgbaar als accessoires of in een ander pakket, DJI biedt ook een energie-module, die voornamelijk de functie van praktisch verdrievoudiging van de autonomie van de actie 2, en biedt ook een micro-sd-poort.

Voor het geluid raden wij u ook aan om de extra schermmodule te gebruiken, die naast de enige microfoon van de camera 3 microfoons biedt, wat een veel nauwkeurigere weergave biedt, bijvoorbeeld voor vlogging.

Laten we even teruggaan naar de techniek om te praten over autonomie, wat misschien, zoals vaak bij dit soort producten, de achilleshiel is van onze actie 2.

DJI kondigt een totale opnametijd aan van 70 minuten voor de camera alleen, 160 minuten met de extra cameramodule en 180 minuten met de voedingsmodule. Maar deze cijfers zijn geldig (en vrijwel correct) voor opname in 1080 p/30 fps in energiebesparende modus.

Als u van plan bent om het meeste uit uw camera te halen door in 4K met 120 fps te schieten, reken dan op een echte autonomie van bijna minder dan de helft in het slechtste scenario. Met verschillende tests, afhankelijk van de duur van elke reeks en de buitentemperatuur, behaalden we in het algemeen een batterijduur van ongeveer 40 minuten voor de cameramodule alleen. Dit is nogal wat, maar uiteindelijk dicht bij wat sommige concurrenten bieden, met de mogelijkheid van het knippen van een extra module om verder te filmen, of zelfs het gebruik van deze modules als een powerbank, direct opladen van de camera batterij zodra ze zijn aangesloten.

Net als andere DJI-producten, de actie 2 bereikt zijn volledige potentieel met de DJI Mimo app, in staat om verbinding te maken via WiFi of Bluetooth, om instellingen te verfijnen, trigger remote opname, het beheren van een live-uitzending op sociale netwerken (compatibel met livestream in 1080p), of gewoon bekijken, sorteren en inhoud te maken met rushes.

Een zeer compleet assortiment accessoires
De DJI Action 2 biedt vanaf de lancering een reeks specifieke accessoires, waarvan sommige rechtstreeks met de camera worden geleverd. We detail ook de onderstaande pakketten.

We kunnen bijvoorbeeld het magnetische snoer noemen, waarvan we de mogelijkheden tijdens een fietstocht konden testen. Het koord glijdt onder de kleding en de camera magnetiseert eroverheen, en vindt zichzelf vrij goed gefixeerd op de romp. Ideaal voor individuele activiteiten (fietsen, hardlopen, enz.), kan het worden vervangen door een frontale hoofdband ook beschikbaar als accessoire wanneer een POV-weergave (voor de auto, trail, enz.) is geschikter.

Andere onmisbare accessoires zijn de twee DJI-installatiebeugels, die het gebruik van de overgrote meerderheid van de accessoires voor camera ’s en camera’ s, met inbegrip van die van de concurrentie. De eerste heeft magneethaken om de actie 2 vast te houden en een scharnierende schroefhoogte, bijvoorbeeld voor statieven; de tweede neemt de magneethaken en heeft de beroemde vouwtakken die op vele accessoires van derden worden gebruikt.

Een pack is vandaag beschikbaar, De DJI Action 2 Dual Screen, en een tweede, de DJI Action 2 bundle, zal beschikbaar zijn vanaf het einde van November 2021.

De DJI Action 2 Dual Screen bundel bevat de DJI Action 2 camera, een front touch screen module, een magnetisch snoer, de magnetische scharnierende installatie beugel, de magnetische installatie beugel, en de USB-C voedingskabel, voor een openbare prijs van € 519.

Wat betreft de DJI Action 2 energiebundel, biedt het de DJI Action 2-camera, een voedingsmodule, een magnetisch snoer, de magnetische gelede installatiebeugel, de magnetische installatiebeugel en de USB-C-voedingskabel, aangeboden op 399 €.

We kunnen toevoegen aan deze packs veel DJI – accessoires, zoals de control extension bar – die dient als een statief met verlengsnoer en heeft een afneembare afstandsbediening-de DJI zwevende handgreep, waarmee u in het water te schieten zonder angst voor het zinken van de actie 2, of de waterdichte behuizing, geschikt voor de camera en een van de twee uitbreidingsmodules, om te schieten tot 60m diep.

Onze mening over de DJI-actie 2
Na een intensieve testdag in Annecy, en een paar dagen in zijn bedrijf voor verdere tests, realiseren we ons dat het voorstel van DJI niet aan interesse ontbreekt, met name door het aanbieden van een vormfactor en daarom heel anders gebruikt dan de concurrentie.

Niet alles is perfect op deze actie 2, maar de Chinese fabrikant innoveert en durft buiten de doos te denken, in de hoop dat het publiek, en vooral de content makers er zijn!

Wat betreft de spijt, als de lage autonomie van de cameramodule in 4K 120 ips gemakkelijk wordt gecompenseerd door de mogelijkheid om het scherm of de extra batterij te knippen, is het echt jammer dat deze twee extensies standaard niet waterdicht zijn en dat we moeten nadenken over het inkapselen van alles in de schaal beschikbaar als accessoires; we waren niet ver van de foutloze.

We kunnen ook toevoegen, opnieuw waarschijnlijk om technische redenen, het gebrek aan SD-kaart poort op de hoofdcamera en de 32 GB interne capaciteit, zal het opnieuw nodig zijn om terug te vallen op de poorten aanwezig zijn op de twee uitbreidingsmodules.

Ondanks deze tekortkomingen, de DJI Action 2 biedt echte innovaties, met zijn mini-formaat, zijn zeer complete haken en accessoires, en een veelzijdigheid die we hebben kunnen controleren op verschillende gelegenheden: soms action cam tijdens een paragliding reis, vlog camera voor dagelijks gebruik en zelfs webcam om problemen op te lossen, niets lijkt ontoegankelijk voor het, en dat is wat maakt zijn kracht, gezien het formaat.

set

Geef een antwoord