De dag dat ik wist hoe ik ruzie met mijn vrouw moest vermijden

Levensstijl

Het was 5 jaar geleden, een van die dagen in Juli dat je de hele dag buiten sigaren wilt roken, COVID bestond niet en ik ging trouwen met mijn Mathilde, op het platteland van Val-De-Marne.

Het leven was goed op het Château de Santeny en tussen twee glazen whisky door werken Marc en Abdel hard aan mijn lot en de veranderingen die deze bruiloft in mijn leven zou brengen: geen weekdagen meer Uitjes, geen weekends meer met vrienden en welkom in Papa ‘ s leven, dagelijkse taken en de eentonigheid van de getrouwde man … kortom, de klokken luidden volgens hun woorden!

Ze hebben de lijn misschien enigszins geforceerd, maar er zat ook een beetje waarheid in dit verhaal. Zelfs als we elkaar bleven zien voor onze beroemde pokerspellen of om te gaan voor een afterwork biertje bij de Brewberry, waren we ver van de opwinding van onze jaren ‘ 20.

Niet dat het me stoorde, na alles wat ik graag tijd doorbrengen met mijn vrouw en ik had net gezien, ze wordt steeds beter elke dag een beetje meer. Maar met het verstrijken van de tijd begint de dynamiek van zonnige dagen iets te veranderen… Ik had naar mijn moeder moeten luisteren.

Want ja, ze was gelijk vanaf de top van haar moeder wijsheid, vertelde me op mijn trouwdag: “als je wilt slagen, haar verrassen; doe het werk wanneer het nodig is en er voor haar zijn, zelfs als het saai is”. Een echte filosoof, mijn moeder.

Dus toen we ruzie na discussie gingen ketenen, dacht ik terug aan deze mooie moederlijke woorden en ik begreep het.

Probleem… ik was het!

Het is omdat ik een van die mannen was die graag een beetje ontspannen als ik thuiskom van het werk. Ik ben geen goede kok, Ik hou niet van afwassen en stofzuigen het is echt pijnlijk … Je moet tussen alle hoeken en gaten gaan en of ik het Doe of niet, Ik word toch uitgescholden.

Dus ik liet het hangen, Ik nam de remonstrances en ik had nog minder verlangen om inspanningen te doen en meer tijd besteden aan het doen van een beetje Netflix om mijn zenuwen te ontspannen.

Het was tijdens deze periode dat ik de flits van het genie: waarom tijd besteden worstelen met huishoudelijke taken als iemand anders kan het doen voor ons?

Mijn salaris staat me immers toe dat te doen, en tegenwoordig betaalt de staat je de helft ervan terug aan belastingkredieten, dus waarom zou je het jezelf ontnemen?

Verspreid op mijn bank, Ik pak mijn telefoon en typ “huishoudster thuis” en ik kom over de pagina van de Yoojo website.

De voorgestelde profielen zien er vrij goed, de site eerlijk, dus ik maak een verzoek voor 36 € en ik kies uit de antwoorden degene die de meest positieve reacties op zijn kaart heeft … voor de zekerheid.

De volgende avond, Danielle komt thuis om 18u en het is de verrassing voor mijn vrouw! We drinken een beetje koffie om in detail uit te leggen wat te doen (Madame maakt geen grapje met de kwaliteit van het huishouden). Ik neem de leiding en laat hem zien waar alle producten zijn alsof ik wist wat ik deed.

Danielle gaat aan de slag en doet het huishouden terwijl Mathilde en ik van de gelegenheid gebruik maken om een hapje te eten op het balkon. Ik had sushi besteld… We kunnen zeggen dat ik die avond punten scoorde!

Eindelijk, Danielle was niet beschikbaar voor de lange termijn, maar de ervaring was overtuigend en ik besloot om een andere huishoudster in te huren voor 2 uur per week. Elke keer als Mathilde me vraagt dit te repareren of te doen, pak ik mijn smartphone en boem … alles wordt heel snel gedaan, door iemand die Weet en die ik niet ben, wat kan ik nog meer vragen?

De feignasse die in mij zit is verrukt, Mathilde is altijd in een goed humeur en we zijn eindelijk klaar met ruzies zonder staart of kop.

De moraal van dit verhaal is tweeledig. De eerste is om altijd te luisteren naar haar moeder, Ze is vol gezond verstand. De tweede is om creatief te zijn in tegenspoed omdat er altijd een oplossing is die bij beide partijen past.

Kortom, neem iemand mee om de dagelijkse taken voor je te doen en je lost al veel kleine hoofdpijn van het leven samen op.

set

Geef een antwoord