De 30 horlogemerken die een man zeker moet weten

Overheid

Het opstellen van een ranglijst van de beste merken van Herenhorloges leek ons net zo gevaarlijk als zinloos. Dus we de voorkeur aan een lijst van horlogemerken die je echt moet weten als je van uurwerken. (Vaak luxe) merken die je waarschijnlijk al eerder hebt gehoord, maar misschien niet op de hoogte zijn van sommige dingen.

Dit artikel heeft geen andere claim dan om u te helpen duidelijker te zien en om uw nieuwsgierigheid te prikkelen om u wilt om meer te leren!

Welke horlogemerken moeten we opnemen in deze ranking?
In een horloge landschap in eeuwigdurende evolutie, zijn er grote namen die we niet kunnen passeren. Voor velen is het de naam Rolex die meteen in me opkomt. Echter, vandaag zijn er velen die proberen om de codes te breken en proberen om hun eigen merk te lanceren. We hebben de afgelopen jaren gesproken over BA111OD, Hegid, Charlie Paris, Beaubleu en zo vele anderen … Ze zijn nog een beetje jong om in dit artikel te verschijnen, maar verdienen nog steeds al uw aandacht.

De lange lijst van min of meer prestigieuze horlogemerken die we hier delen is uiteraard niet uitputtend. We hadden ook kunnen praten (in geen volgorde van voorkeur) over BRM, Jacquet-Droz, Lip, Ulysse Nardin, Glashütte, A. Lange & Söhne, Yema of wijlen RJ-Romain Jerome… Maar we “kozen ervoor om een keuze te maken”.

Dus, hier is (in alfabetische volgorde) onze selectie van 30 horlogemerken waar u waarschijnlijk al van gehoord hebt en die u absoluut moet weten!

Alpina
Zoals veel van zijn zusters hier vermeld, werd het merk Alpina in 1883 in Zwitserland geboren. Het was toen onderdeel van de Zwitserse horlogemakers Corporation. Na een ingewikkelde periode aan het einde van de 20ste eeuw heeft Alpina zich mooi nieuw leven ingeblazen en geniet vandaag de dag een solide reputatie, vooral in de sportwereld. De Franse freerider Victor De Le Rue is daarmee de officiële ambassadeur van het Zwitserse huis.

Audemars Piguet
De naam van dit merk verwijst rechtstreeks naar de twee makers, Jules-Louis Audemars en Edward-Auguste Piguet. Opgericht in 1875, het Zwitserse huis (uiteraard!) werd al snel onderscheiden door zijn steeds ingewikkelder horloges (bell, minute repeater …) en zijn ultradunne bewegingen.

In 1925 onthulde Audemars-Piguet het dunste zakhorloge ter wereld, met een dikte van slechts 1,32 mm. sinds de jaren 1970 is het merk vooral bekend om zijn iconische Royal Oak collectie. De horloges van deze sportieve lijn vallen op door hun achthoekige kast en de acht zichtbare schroeven die zorgen voor waterbestendigheid.

Opgemerkt moet worden dat in 2021, het merk nog steeds verschijnt aan de nakomelingen van de twee oprichters: dit is zeldzaam genoeg om te worden gemeld!

set

Geef een antwoord