De 10 beste rums ter wereld

Overheid

Wit, amber, Caraïbisch, agrarisch, traditioneel: welke rum is geschikt voor u?
Op <url> hadden we u al een artikel aangeboden waarin de beste whisky ‘ s ter wereld werden gepresenteerd. Een weliswaar subjectieve en niet-uitputtende rangschikking, maar die de verdienste heeft u uit te nodigen om verder te gaan dan de drankjes die we gewend zijn in supermarkten, wijnwinkels of bars. Geconfronteerd met de interesse gewekt door dit artikel, hebben we besloten om de operatie te herhalen met een andere alcohol die erg populair is bij mannen: rum.

Natuurlijk hebben jullie allemaal al de witte en amberkleurige rums van de merken Charrette, Trois Rivières of Rivière du Mât gezien … Als ze geen kwaliteiten missen, zijn ze niet opgenomen in onze selectie van de beste rums in de wereld.

Een selectie waarin de ingewijden onvermijdelijk rums zullen vinden die al geproefd zijn, maar die beginners kan aanmoedigen om nieuwe ontdekkingen te doen … met mate spreekt het vanzelf!

Voordat we beginnen, wat is rum?
Voordat we tot de kern van de zaak komen, kan een korte herinnering geen kwaad. Het kan dus nuttig zijn om op te merken dat rum een brandewijn is, gemaakt van suikerriet.

Er is een onderscheid tussen agrarische rum en traditionele rum: wanneer de eerste wordt bereid uit puur gedistilleerd rietsap, wordt de tweede gemaakt van melasse.

We hebben de neiging om te zeggen dat agrarische rum is bedoeld voor pure proeverij of om smakelijke cocktails te bereiden wanneer traditionele rum, met vaak minder subtiele aroma ‘ s, wordt aanbevolen voor uw stoten en gearrangeerde rums.

Wat betreft de” kleur ” van rum, weet dat een goede amber rum zijn gewaad van de 12 tot 18 maanden doorgebracht veroudering in een eiken vat houdt.

set

Geef een antwoord