Chinese Pastor brutaal geslagen in politie hechtenis moedigt anderen aan om vast te houden aan het geloof

Overheid

Om ongeveer 23: 00 uur (Beijing Tijd) op 23 mei, als Pastor Yang Hua van Guiyang Living Stone Church, gepland om Christenen te bezoeken in Qingdao, lokale Chinese Communistische Partij (CCP) politie in beslag genomen en vervoerd hem naar hun station. Terwijl agenten Pastoor Yang in hun station vasthielden, sloeg een leider van het Guiyang Yunyan District partijcomité hem zo zwaar dat een ambtenaar 120 [ER telefoonnummer in China] belde. Verzonden medisch personeel vervolgens vervoerd Pastoor Yang naar het ziekenhuis eerste hulp.

In 2009 richtten meer dan 500 christenen de Guiyang Living Stone Church op. Zes jaar later in 2015, Guiyang stadsbestuur ambtenaren gedwongen stilgelegd het gebouw waar de christenen aanbeden. Begin 2016 namen de CCP—autoriteiten het eigendom van de kerk in beslag en verkochten het aan een commerciële Groep voor meer dan 5.000.000 yuan (779.909 USD) – een prijs die veel lager is dan de werkelijke waarde ervan.
Op dat moment namen ambtenaren van de CCP Pastoor Yang in beslag, beschuldigden hem valselijk van het “opzettelijk onthullen van staatsgeheimen” en veroordeelden hem om 2,5 jaar in de gevangenis te zitten. De autoriteiten hebben hem pas vrijgelaten op 19 juni 2018, nadat hij de volledige termijn van zijn straf had uitgezeten. Tijdens Pastor Yang ‘ s gevangenschap verkondigde Wang Hongwu, zijn vrouw, publiekelijk dat noch de vervolgingen van de CCP “noch aanvallen het geloof van mijn man zullen schudden.”

set

Geef een antwoord