Apple Watch Series 7-Test: de leeftijd van volwassenheid?

Technisch

Een groter scherm, nieuwe mogelijkheden
Op het eerste gezicht evolueert het ontwerp van deze zevende versie van de Apple Watch nauwelijks. In feite heeft Apple een aantal (kleine) verbeteringen aangebracht. Kenners van het merk zullen een 1 mm Grotere koffer hebben opgemerkt. de Apple Watch wordt dus verhoogd van 40 naar 41 mm of van 44 naar 45 mm.

 

Op papier is deze extra millimeter onbelangrijk. In de praktijk, gecombineerd met een meer randloos afgerond scherm, Dit stelt de Apple Watch-serie in staat om te genieten van een nuttige weergave gebied met 20% in vergelijking met een serie 6.

De meest compacte dus stijgt van 324×394 tot 352x430px wanneer de 45 mm versie ziet zijn definitie toenemen van 368 × 448 tot 396×484 pixels. Enkele extra lijnen die naar de ogen springen vanaf de eerste minuten van gebruik van deze Apple Watch-serie. Als gevolg hiervan, grotere pictogrammen (en dus gemakkelijker te “klikken” met uw vingertop) of meer informatie weergegeven op het scherm. De Serie 7 profiteert dus van een compleet virtueel toetsenbord om te reageren op een bericht of een e-mail. Helaas is deze functie momenteel beperkt tot Engels.

Ook in termen van nieuwigheden, Apple kondigt een stijgende helderheid, altijd goed om te nemen voor buiten leesbaarheid bij zonnig weer. De Serie 7 profiteert ook van een IP6X / WR50-certificering en een meer resistent glas (hoewel het op dit punt onmogelijk is om de claims van het merk te bevestigen of te ontkennen). De Always On screen is altijd in het spel en daarom kunt u de tijd te lezen zonder de noodzaak om te tikken of draai de pols. Natuurlijk is het altijd mogelijk om deze functie uit te schakelen voor meer discretie of liever nog een paar uur autonomie te grijpen.

Sneller opladen, mits u de juiste oplader gebruikt
Naast het scherm, de andere verandering van deze editie 2021 is om te kijken naar de achterkant van de doos. Apple heeft inderdaad besloten om de lader te vernieuwen om vast te houden aan de trend van (sneller) opladen. Echter, het zal moeten worden aangesloten op een Apple lader van ten minste 18W (of een PowerDelivery Compatibel model) om te profiteren van het. In de praktijk bespaart dit ongeveer 15 minuten op een volledige cyclus, met de Apple Watch Series 7 die ongeveer 1:15 voor een totale lading in vergelijking met 1:30 op de Series 6. De winst is een beetje interessanter op puntladingen met de mogelijkheid van het verkrijgen van ongeveer 50% in 30 min wanneer de batterij leeg is.

Wat totale autonomie betreft, is het moeilijk te veralgemenen, aangezien toepassingen een andere impact kunnen hebben. De 4G versies zijn uiteraard de meest hebzuchtige wanneer gebruikt zonder een iPhone in de buurt. Om een idee te geven, voor het slapengaan na het dragen van het voor ongeveer 17 uur, de resterende autonomie is ongeveer 30%. Een 3h fietstocht met actieve WorkOutDoors voor GPS-begeleiding verbruikt ongeveer 50% batterij. Ditto voor een golfbaan met Tag Heuer Golf.

Apple Watch Series 7: de andere nieuwigheden
Maar de Apple Watch is ook een modeaccessoire. Elke nieuwe generatie gaat daarom gepaard met zijn aandeel van nieuwe kleuren. Er zijn er 5 voor aluminium behuizingen (Groen, Blauw, Rood, starlight, midnight), 3 voor die van roestvrij staal (goud, grafiet, space black) en 2 voor die van titanium (space black, titanium). En natuurlijk, meerdere variaties van armbanden, zowel bij Apple en bij accessorists om zijn horloge te passen aan zijn stemming of zijn outfit van de dag. Goed nieuws, de oude armbanden zijn nog steeds compatibel.

Ook qua uiterlijk heeft de Serie 7 twee nieuwe wijzerplaten. De eerste Countour benadrukt het nieuwe bredere scherm door de nummers op de randen in een vrij minimalistische stijl te plakken. De tweede, modulaire Duo, neemt de tegenovergestelde kant door het voorstellen van twee brede complicaties. Handig om in een oogopslag de agenda en activiteiten bijhouden bijvoorbeeld.

Laten we eindigen met een interne nieuwigheid, Apple kondigt een nieuwe S7-chip aan zonder echter verder uit te breiden op de mogelijke bijdragen. In de praktijk is het dus onmogelijk om enig verschil met de S6-chip waar te nemen, die onder alle omstandigheden al reactief is. In dit opzicht is de Serie 7 in staat om (iets) sneller een oefening als fietsen te detecteren. Echter, het lijkt nog steeds noodzakelijk om een minimale aanhoudende ritme anders de automatische detectie blijft buiten werking.

Onze mening over de Apple Watch Series 7
Volgens sommige geruchten had de Apple Series 7 kunnen profiteren van een nieuw, meer vierkant ontwerp. Het is niet verwonderlijk dat de vermeende indiscreties dat niet waren. Deze 2021-versie van de Apple smartwatch neemt het ontwerp van zijn voorganger over, maar perfectioneert het nog meer.

Het scherm wint dus in oppervlakte dankzij dunnere randen en die meer afgerond lijken. Esthetisch lijkt het scherm van de Apple Watch Series 7 meer te mengen met de behuizing. Genoeg om te winnen in elegantie, maar zonder het bereiken van de verfijning van een mechanische chronograaf.

Toch zijn deze paar extra pixellijnen welkom en maken ze het dagelijks leven nog comfortabeler. Maar waarschijnlijk niet op het punt van het rechtvaardigen van de upgrade voor eigenaren van een serie 5 en nog minder een serie 6. Behalve om plezier te hebben met de laatste geboren van het merk natuurlijk.

Voor de rest is er geen twijfel over Apple ‘ s know-how. de Apple Watch is nog steeds de beste smartwatch van het moment vandaag. Wat betreft de vraag of zo ‘ n object het essentiële of het overbodige bevat, laten we de keuze aan iedereen over om te beslissen. Maar als je aarzelend bent, kunnen de 5 redenen om een Apple Watch te kopen je helpen de balans om te buigen…

set

Geef een antwoord