Alles over samengestelde kruisboog

Gevormd

Een lijnwapen, vergelijkbaar met de boog, de kruisboog werd geboren in de vijfde eeuw voor Christus. De oudste modellen verschijnen in China en ook in het oude Griekenland, tijdens deze periode. Na te zijn geslagen met anathema in 1139, werd het wijdverspreid vanaf de veertiende eeuw en ontwikkelde zich tot vele modellen die vandaag de dag worden gebruikt voor recreatief schieten, sport, maar ook jacht op Wild. De samengestelde kruisboog is een van de meest geavanceerde modellen.

Hoe werkt een samengestelde kruisboog?
Ook wel samengestelde kruisboog genoemd, de samengestelde kruisboog is een wapen van extreme precisie. Krachtig, het wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van katrollen aan beide zijden van de boog. Deze laatste hebben de rol van het controleren van de sterkte van de spanning van het touw tijdens het bewapenen. Het is ook aan te raden om te oefenen met een klassieke kruisboog (Recurve) voordat je een samengestelde kruisboog probeert.

Functie
De samengestelde boog is een combinatie van de traditionele kruisboog en samengestelde boog. Dit is een wapen dat, dankzij zijn ingenieuze katrolsysteem, vermindert de kracht die nodig is voor het bewapenen, terwijl het optimaliseren van de nauwkeurigheid van het schot. De samengestelde kruisboog maakt het ook mogelijk om de snelheid van het gooien van de tegel te verhogen, waardoor slag schoten sneller en krachtiger dan met conventionele apparatuur.

Over het algemeen biedt een samengestelde kruisboog een kracht van ongeveer 150 pond voor een pijlsnelheid die 460 km/u kan bereiken. daarnaast zijn samengestelde kruisbogen ruimtebesparend en kunnen schutters gemakkelijk bewegen. Dit is een niet onbelangrijk voordeel als u uw kruisboog in beperkende omstandigheden gebruikt.

Het rechtskader
In Frankrijk wordt de kruisboog beschouwd als een wapen voor vrije detentie. Je kunt er een bezitten als je de wettelijke leeftijd hebt. Het betekent ook dat het verkrijgen van dit wapen niet onderworpen is aan enige controle. Het is daarom niet nodig om een schietvergunning, een jachtvergunning of een boogschietvergunning te hebben om u een aan te bieden. Merk op dat de kruisboog een ongeautoriseerd materiaal is voor de jacht in Frankrijk.

Ook moet worden verduidelijkt dat decreet n ° 2013-700 van 30 juli 2013 betreffende de controle van moderne wapens geen regels oplegt met betrekking tot het bezit of de opslag van een kruisboog. Het mag echter niet geladen of gebruiksklaar worden vervoerd. Het is essentieel om het gedemonteerd te houden en in een deksel of tas te plaatsen tijdens het verplaatsen.

Wat zijn de voor-en nadelen van zo ‘ n wapen?
Het belangrijkste voordeel van samengestelde kruisbogen is dat ze gemakkelijk, snel en zeer veilige herbewapening bieden. Het touw blijft in feite altijd goed gespannen tijdens het schieten. Daarnaast is de samengestelde kruisboog een stil wapen dat kan worden aangevuld met bepaalde accessoires voor een betere efficiëntie. Deze omvatten onder andere :

installatie van accessoires voor het bevestigen van tegels,
van riflescopen,
Quiver,
crank,
met een verstelbare Kont,
automatische veiligheids triggers die kunnen worden vergrendeld om ongevallen te voorkomen, enz.
De samengestelde kruisboog heeft een goed verdeeld gewicht dat de stabiliteit bij het schieten bevordert en nieuwe en sterke sensaties biedt bij gebruik. Het bereik van de samengestelde kruisboog maakt het een ideaal wapen voor doorgewinterde gebruikers. Sommige modellen zijn echter speciaal ontworpen om de veiligheid en grip voor beginnende gebruikers te vergemakkelijken. Het grootste nadeel van dit wapen is dat het moeilijk te onderhouden is. Het vereist bijvoorbeeld de vingerzetting van een expert voor de reparatie van een gebroken snaar. Daarom moet het met grote zorg worden behandeld.

Hoe kiest u uw samengestelde kruisboog?
De keuze van een samengestelde kruisboog wordt niet willekeurig gemaakt. Allereerst is het noodzakelijk om rekening te houden met het gebruik dat u ervan wilt maken. Het is perfect voor de jacht of deelnemen aan grote wedstrijden waar de resultaten zo nauwkeurig mogelijk moeten zijn. Onder de parameters die in aanmerking moeten worden genomen zijn: :

het type materiaal dat wordt gebruikt voor het ontwerp (hout, staal, versterkte kunststof, glasvezel, enz.),
de breedte van de boog die gemiddeld moet zijn om het gebruik te vergemakkelijken,
de snelheid van de katrollen,
de kruisboogkont moet de juiste maat hebben om goed in je hand te passen en het grijpen te vergemakkelijken,
de kracht (van ten minste 130 pond voor beginners en verder gaan dan 200 pond voor experts),
het beveiligingssysteem, enz.
Het is belangrijk om een materiaal te kiezen dat bij u past en waarmee u zich comfortabel voelt. Daarom raden wij u aan om over te stappen naar gespecialiseerde retailers om de verschillende modellen uit te proberen en te profiteren van het relevante advies van verkopers en professionals. Zoals u zich zeker kunt voorstellen, is dit soort materiaal relatief duur.

De prijs varieert afhankelijk van de modellen, merken en kenmerken van elke apparatuur. Daarnaast is het noodzakelijk om een extra vergoeding voor accessoires die niet zijn inbegrepen, maar die u misschien leuk vindt en die u wilt verwerven. In ieder geval vindt u zeer krachtige samengestelde kruisbogen vanaf minimaal 400 euro.

Hoe zorg je voor een samengestelde kruisboog?
Om de efficiëntie en nauwkeurigheid van uw apparatuur te behouden, en om er duurzaam van te genieten, is het essentieel om het goed te onderhouden. Ondanks de complexiteit van het systeem moet de samengestelde kruisboog volgens een nauwkeurige procedure worden gehandhaafd. Allereerst is het noodzakelijk om het schiettouw regelmatig te inspecteren op sporen van mogelijke slijtage. Gebruik kruisboogwas om uw apparatuur te polijsten en te smeren. Vervang het touw als je merkt dat het verslechtert.

Het is ook belangrijk om altijd de conditie van het katrolsysteem te controleren. De metalen delen van dit systeem moeten periodiek worden ingevet (ongeveer om de twee maanden en afhankelijk van de gebruiksfrequentie van het materiaal) om corrosie te voorkomen. Hiervoor raden we het gebruik van een aërosol onder druk aan. Tot slot, controleer het aandraaien van de schroeven, zoals sommige kunnen los na meerdere toepassingen. Overweeg ook om de rail te oliën om het touw gemakkelijker te laten glijden. Door deze tips te volgen, behoudt u de levensduur van de delen van uw samengestelde kruisboog, evenals de mate van prestaties.

set

Geef een antwoord