AirPods Max vs Bose 700: Wat is de beste premium headset?

Technisch

AirPods Max: high-end hoofdtelefoon of mode-object, Waarom kiezen?
Het is moeilijk om het wiel opnieuw uit te vinden, zelfs als geruchten suggereren dat Apple probeert zijn hand op het. In de tussentijd vult het Apple-bedrijf zijn wapens met de nieuwste toevoeging aan het AirPods-assortiment nu gestempeld Max. Een circum-aural type audio headset ontworpen om de Sony WH-1000XM4 en andere Bose 700 of QC-45 kietelen, vaak genoemd als de master standaard van het segment. Om zich te onderscheiden, Apple speelt de high-end kaart met een gereduceerd tarief. En om (proberen) een bijna verdubbelde prijs te rechtvaardigen in vergelijking met de eerder genoemde headsets, vertrouwt de AirPods Max op meer “premium” materialen.

Laat het plastic, maak plaats voor metaal, aluminium en een mesh stof voor de rol bar en de pads. Toegevoegd aan herontworpen en kleurrijke paviljoens (5 tinten in totaal) om vast te houden aan de trend dierbaar aan het merk op dit moment, moet worden erkend dat deze AirPods Max een sterke indruk maken recht uit hun geval. Zonder te vervallen in overmaat en bij afwezigheid van een onderscheidend teken, is het gemakkelijk om de Apple headset op het eerste gezicht te herkennen.

Geen touch controls hier, maar een fysieke knop en vooral een “digital crown” om het volume aan te passen. Kenners zullen de Digital Crown hebben herkend die op de Apple Watch is geïntroduceerd. Een aandacht voor detail waar veel stamgasten van het merk gevoelig voor blijven. De laatste zal niet worden gedesoriënteerd door de aanwezigheid van een Lightning-poort die Apple lijkt niet klaar om deel te nemen met Helaas, zoals blijkt uit zijn aanwezigheid op de nieuwste iPhone 13 Pro. Aan het begin van de generalisatie van USB-C lijkt het steeds minder gerechtvaardigd om verder te gaan met dit eigen formaat. Sommigen zullen ook spijt hebben van het ontbreken van een jack port. De enige oplossing is €39 te betalen voor een Lightning naar mini Jack adapter. Gezien de prijs van deze AirPods Max, waaronder het zou waarschijnlijk consistent zijn geweest, zelfs als in absolute, de afwezigheid ervan niet de meerderheid van de gebruikers moet bestraffen.

Laten we deze presentatie afsluiten met de Smart Case. Een enigszins toegeëigende naam voor een accessoire waarvan de enige intelligentie ligt in het magneetsysteem dat bedoeld is om de diepe slaap van de AirPods Max te activeren zodra deze binnen is geplaatst. Met andere woorden, het is verplicht om na te denken over het opslaan van uw headset in zijn geval om te voorkomen dat de batterij smelten als sneeuw in de zon (in de praktijk, dit vertaalt zich in een verlies van ongeveer 10% per 24 uur!). Want ja, Apple heeft het niet nodig gezien om een ander systeem te integreren, laat staan een eenvoudige knop om de AirPods Max uit te schakelen wanneer ze niet meer in gebruik zijn. Zo veel over de AirPods (Pro), ze opslaan in hun geval is een reflex om ze niet te verliezen, zo veel er, moeilijk om de logica te begrijpen.

En helaas is dit niet de enige klacht tegen deze slimme zaak. Laten we het zachte materiaal opzij zetten, niet de meest vleiende, maar niet onaangenaam om te hanteren. Aan de andere kant, moeilijk te begrijpen hoe Apple een audioheadset voor bijna € 600 op de markt durft te brengen zonder een beschermhoes aan te bieden die de naam waardig is? Dus ja, niet alle gebruikers zijn voorbestemd om het dagelijks te dragen, maar iedereen zal zich op een dag de vraag stellen hoe hij zijn AirPods Max in het weekend of op feestdagen kan nemen zonder het risico te lopen ze te beschadigen … Redding zal opnieuw komen van derden accessoristen, vooral via Amazon waar verschillende cases / covers worden aangeboden (20-30 €).

De beste keuze om te profiteren van het Apple ecosysteem
Een eerste contact in halftoon maar hoe zit het met het gebruik? Nu de presentaties klaar zijn, is het tijd om de nieuwe AirPods Max in te stellen. Dankzij de H1 chip is niets eenvoudiger. Schakel de headset in en benader haar iPhone (of iPad) om direct een melding te zien waarin u wordt uitgenodigd om de headset aan te sluiten. Een handvol seconden later is de operatie voltooid, zijn uw AirPods Max gekoppeld aan uw iCloud-account en klaar om naadloos over te schakelen tussen iPhone, iPad, Mac (iMac / MacBook) of Apple TV 4K. Het lijkt misschien anekdotisch, maar in gebruik, deze H1-chip is een belangrijke troef bij het kiezen van een nieuwe headset voor degenen die meer dan één apparaat gemarkeerd met een Apple.

Alles is klaar, nu is het tijd om de AirPods Max op zijn oren te installeren. Op het eerste gezicht lijkt de headset zwaar in de hand. En het is met bijna 400g op de schaal (wanneer de concurrentie pieken rond 250g!). Maar als een teken van een goed doordacht ontwerp, eenmaal op het hoofd, vervaagt het gevoel van gewicht. Slechts een licht overgewicht kan worden gevoeld op het niveau van de hoofdtelefoon. Geen schade aan de hoepel, zelfs na twee uur gebruik. Het onderhoud vraagt nauwelijks om verwijt en het gaas Materiaal, naast de esthetische kant, maakt het mogelijk om niet warm te krijgen, zelfs in het midden van de zomer. Aan de andere kant, geen wonder op de pads, de hitte zal uiteindelijk worden gevoeld. De AirPods Max, echter, zijn de beste uit in dit opzicht van alle headsets getest in de afgelopen maanden. Dit is de intrinsieke zwakte van dit type helm. Opgemerkt moet worden, de mogelijkheid van het verwerven van een nieuw paar pads indien nodig (79 €). Een argument ten gunste van duurzaamheid of waarom niet, om een beetje mode-effect te creëren door te kiezen voor een andere kleur dan de helm.

Wat betreft ergonomie, de aanwezigheid van fysieke knoppen is een beetje tegen de trend in het tijdperk van alle aanraking, maar het is een bewezen en intuïtief systeem waarvan het gebruik bijna iedereen past. En hoe niet verliefd te worden op deze weergaloze digitale kroon om het volume aan te passen naast esthetische.

Een geluid om zoveel mogelijk mensen te behagen
Vind je het leuk “AirPods Pro”? Dan zult u niet teleurgesteld worden door de AirPods Max. Het circum-type ontwerp en het volume dat beschikbaar is om transducers (met neodymium magneten) met een grotere diameter te integreren, maken het natuurlijk mogelijk om zonder twijfel het overwicht te nemen. Maar het is moeilijk om geen parallellen te trekken tussen de twee vlaggenschipmodellen van Apple, omdat de filosofie samenkomt. Een vrij neutraal geluid, in staat om zoveel mogelijk mensen te behagen, ongeacht de stijl van de muziek. Sommigen zullen beweren dat dit een zwakte is. Dat klopt, audio blijft een gebied waar subjectiviteit niet besproken kan worden. Iedereen is vrij om te weten hoe om te gaan met zijn eigen gevoeligheid op het moment van keuze. Maar terug naar het geluid geproduceerd door de AirPods Max. Dit is waarschijnlijk de kwalificatie die het beste bij hen past. Echter, de bas is niet vergeten, noch is de hoge tonen. De mediums zijn waarschijnlijk het meest indrukwekkend met de sleutel tot een (Her)ontdekking van enkele stukken die toch zeer bekend zijn.

Maar muziek luisteren is niet het enige gebied waar de AirPods Max excel. Het kijken naar een film maakt je bewust van het en waarderen de rijkdom van het geluid aangeboden. En als, als een bonus, de laatste ondersteunt Dolby Atmos en ruimtelijke audio, waar het geluid volgt dan de bewegingen van het hoofd, zult u het gevoel dat je in het hart van de actie als in de bioscoop. Een eenzame ervaring zeker, maar op zijn minst aangenaam voor degenen die niet beschikken over een home theater waardig van de naam thuis. Of, eenvoudiger, om zijn geliefden niet te storen als iedereen al bezweken is aan de armen van Morpheus.

Maar zonder comfort zou de kwaliteit van het luisteren niets zijn. En aan de andere kant, Apple heeft vrij goed gewerkt voor zijn intrede in het veld. Naast een onmiskenbare esthetische rol, zijn de memory foam pads ontworpen in mesh stof aangenaam, zelfs na het bekijken van een film voor meer dan 2:30.

Laten we eindigen met een paar woorden over ruisonderdrukking. Door hun vorm, de AirPods Max profiteren van een passieve oplossing die al een deel van het lawaai vermindert. Als dit niet genoeg is, bijvoorbeeld in het vervoer of per vliegtuig, neemt actieve reductie het over. In het bijzonder analyseren negen Microfoons omgevingsgeluiden buiten en binnen de headset en zorgen ervoor dat deze in real time worden afgezwakt dankzij de kracht van de H1-chip. Qua efficiëntie komen de AirPods Max over het algemeen overeen met de tot nu toe vastgestelde benchmarks. Echter, ze lijken een beetje minder comfortabel dan de Sony degenen met de hoge toon van de fans van een gamer laptop gelanceerd op volle snelheid. Maar niets schadelijks in de praktijk voor dat alles.

AirPods Max: een halfbakken beoordeling
Na een jaar in het gezelschap van AirPods Max wat te onthouden? Allereerst, het ontwerp en de afwerking zonder gelijke in deze prijsklasse. Met dit mengsel van aluminium en metaal Weet Apple zich te onderscheiden van de concurrentie. Dit is ongetwijfeld het sterke punt van deze helm.

De sound signature mist waarschijnlijk een beetje karakter, maar voor dat alles is het moeilijk om deze keuze de schuld te geven. Want als de AirPods Max voorbestemd lijken om naar je favoriete nummers te luisteren, zijn ze eigenlijk veelzijdiger. Het is genoeg om ze te gebruiken om een film te kijken om jezelf hiervan te overtuigen. En in combinatie met de ruimtelijke audio die wordt aangeboden op Apple TV + (of sommige Netflix-series), zijn de AirPods Max de beste manier om jezelf onder te dompelen in de actie en te genieten van het rijke geluid van een scène zonder de buurman te storen. Maar de kracht van Apple ligt ook in de eenvoud van dagelijks gebruik. De synchronisatie via de iCloud-account maakt het dus mogelijk de AirPods om automatisch te verbinden, en zonder enige andere actie die nodig is dan die van het zetten van zijn hoofdtelefoon op zijn oren en start het afspelen op zijn iPhone, iPad of Mac. Voor de Apple TV, het is net zo snel, druk gewoon op de” home ” knop wanneer de melding op het scherm verschijnt.

set

Geef een antwoord