3 stappen om vegetariër te worden

Gevormd

Vegetariër worden wordt steeds interessanter in onze tijd. En dat is goed, want ter gelegenheid van de dag van het Wereld vegetarisme, hebben we besloten om het probleem op Facebook aan te pakken. Vegetarisme trekt steeds meer en om verschillende redenen: de dierlijke oorzaak, gezondheid, ecologisch bewustzijn, en vele andere argumenten. Laat je vooroordelen aan de kant en open jezelf voor nieuwe overtuigingen.

Allereerst, wees voorzichtig om vegetarisme, veganisme en veganisme niet te verwarren. De vegetariër daarentegen besluit geen dierlijk vlees meer te consumeren. Er zijn verschillende niveaus van vegetarisme, min of meer streng (toegestane consumptie van vis, zuivelproducten of eieren bijvoorbeeld). Terwijl de veganist weigert om elk product van dierlijke uitbuiting te consumeren. Dit is een strenger vegetarisme, waarvan de consumptie 100% plantaardig is. Wat de veganist betreft, hij elimineert uit zijn leven elk product dat van een dier is afgeleid, of het nu zijn dieet, zijn kleding, zijn cosmetica en zijn huishoudelijke producten zijn.

Maar hoe zorg je er dan voor dat je het goed doet om evenwichtig te eten en geen tekortkomingen te hebben? Hier zijn 3 stappen te volgen om zijn pad naar vegetarisme te beginnen.

1.Definieer duidelijke en eenvoudige stappen om uit te voeren
Het pad naar vegetarisme zal niet dezelfde moeilijkheid hebben, afhankelijk van de mensen. Sommigen hebben een klik zonder mogelijk backtracking, terwijl anderen een langer pad nodig hebben. De laatste besluiten bijvoorbeeld om dierlijke eiwitten beetje bij beetje te verminderen, zoals eerst rood vlees stoppen, dan wit vlees, om af te sluiten met vis als ze dat willen.

Vaak is er een passage door flexitarisme. Dit is een dieet dat pleit voor een beperkte vlees-en visconsumptie.
U kunt beginnen te wennen aan het door de vegetarische optie te kiezen wanneer u naar een restaurant gaat. Meer en meer restaurants bieden vegetarische gerechten à la carte, of aarzel niet om aan te passen om u aan te bieden.

2.Documenteer jezelf op het plantaardige dieet
Om u te informeren zal niet alleen bespaart u van het maken van fouten om te beginnen en dus uit te sluiten tekortkomingen, maar ook om te leren om anders te koken. Geen zorgen, je zult in staat zijn om “bijna” te eten zoals iedereen, de meerderheid van de traditionele recepten met veganistische alternatieven. Uw pantry zal eenvoudig zijn gezicht veranderen, door meer peulvruchten, granen, oliehoudende zaden aan te nemen.

3. Vergeet niet om een bloedtest te doen
Om goed laag te blijven en er zeker van te zijn dat u geen deficiëntie heeft, raden wij u aan om met uw arts te praten en een bloedtest te doen. Een kleine controle om uit te vinden waar we beginnen kan geen kwaad! Op die manier, als je kleine afwijkingen ontdekt, zal uw arts in staat zijn om u te begeleiden en alles aan te passen dankzij voedingssupplementen.

In het begin is het een beetje verwarrend omdat je opnieuw moet leren hoe je moet eten, maar je zult snel de juiste reflexen aannemen en zien wat je nodig hebt voor een uitgebalanceerd vegetarisch dieet. Aan de andere kant, ga niet geloven dat het worden van een vegetariër zal je gewicht te verliezen zeker … Want zelfs als planten minder calorie, kan er compenserende gewichtstoename, of zelfs eetgedrag stoornissen.

Zelfs als je de sprong niet 100% neemt, hopen we dat het je ogen zal hebben geopend voor de voordelen van vegetarisme, zowel voor de planeet als voor je gezondheid.

set

Geef een antwoord